Vinvandring i Toscana

Posted på jan 10, 2013 in Boende på Vingården Fattoria Montagliari, Våra Vingårdar | 0 comments

Vinvandring i Toscana

Detta är en underbar tur bland vinfälten i Toscana och mitt i Chianti distriktet. Du bor på vår vingård Fattoria Montagliari och besöker omgivningarna.

Preliminärt Program:

Dag 1 Söndag Ni flyger på morgonen från Sverige till Bologna där er buss möter upp på flygplatsen. Vår buss tar oss in till hjärtat av Toscana. Efter c:a 1,5 timma når ni familjeägda vingården Fattoria Montagliari som blir er bas under 4 nätter. Ni checkar in på era rum. Ni gör er första vinprovning tillsammans med David och njuter av gårdens egen skörd. Sedan äter ni en välkomstmiddag i familjens restaurang tillsammans med vår svenska ciceron Lena Marie som berättar lite om Italiens mat, vin, seder och bruk!

Dag 2 Måndag Efter frukost åker ni, under ledning av Lena Marie, till vingården Vignamaggio, där Mona Lisa stod modell för Leonardo da Vinci och filmen ”Mycket väsen för ingenting” spelades in. Här tar ni en skön vandring i trädgården innan en njutbar lunch serveras på gårdens restaurang. Naturligtvis provar vi Vignamaggios viner. Efter lunch åker ni en tur i Toscana och besöker bl.a. den svenska vingården Terreno. Middag på egen hand i närbelägna staden Greve!

Dag 3 Tisdag Efter frukost tar ni en promenad (2,5 km) upp till den lilla byn Panzano och besöker Dario Cecchini ”Slaktaren i Panzano”, en känd profil i trakten. Här kanske det blir tid för en picknick-lunch med italienska korvar och skinkor som sköljs ner med det lokala vinet. Ni fortsätter er vandring och njuter av den Toscanska naturen På eftermiddagen börjar ni tillsammans med kocken på Montagliari förbered och lagar sedan det som skall blir er Toscanska avslutningsmiddag som avnjutes tillsammans med gårdens egna viner förstås.

Dag 4 Onsdag Egen tid på gården. Lunch på Vingården ingår.
Dag 5 Efter tidig frukost hämtar vår buss och kör norrut mot Bologna.s flygplatsen för att flyga åter mot Sverige.

Kontakta oss för ett eget förslag