Vackert litet hotel i Montepulciano.

Posted på mar 23, 2013 in Locanda San Francesco | 0 comments

Vackert litet hotel i Montepulciano.

Vårt vackra hotel i den underbara Toscanska staden Montepulciano.

Montepulciano ligger ca. 60 km sydöst om Siena. Staden är uppbyggt på en liten ås 605 meter över havet. Den var från början en etruskisk stad men blev självständig kommun under 1300-talet. 

Idag är staden känd som en skattkammare för senrenässansens arkitektur pga. de många ståtliga palats som byggdes efter att florentinarna definitivt tagit över staden i början av 1500-talet. Från samma år härstammar stadens prakfulla ringmur som byggdes av Sangallo il Vecchio på order av den florentinska storhertigen Cosimo de’ Medici. Montepulciano är dessutom känd för sina eleganta kyrkor och sitt framstående vin (Vino Nobile di Montepulciano) som i skrivandets stund bör betecknas som en oupptäckt pärla som erbjuder ett mycket bättre förhållande mellan kvalitet och pris än många andra viner från Toscana. Staden ligger längs huvudvägen som långsamt stiger mot toppen var torget Piazza Grande befinner sig.