Veneto och Lombardiet

Dessa båda regioner är grannar och ligger i norra Italiens mittersta del. För den vinintresserade är det här man producerar viner såsom Amarone, Valpolicella, Soave, Bardolino och Franciacortas härliga bubblor.

I regionen Veneto ligger Verona, världskänd bland annat för Julias balkong och den vackra romerska amfiteatern mitt i stan. Vindistriktet Valpolicella sträcker sig från Verona och nästan fram till Gardasjön, där Bardolino tar över. Rakt öster om Verona hittar man Soave som inte bör missas på en tur till Venedig.

Vår vingård Corte San Mattia ligger vackert i Verona stads norra utkant och i den lilla vinbyn Fumane, mitt i Valpolicella, hittar ni vingårdarna Corteforte och Costa Degli Ulivi.

I Lombardiet ligger vår vingård Agri Bio Relais Colletto högt ovanför den vackra sjön Lago d’ Iseos sydvästra del. På sjöns sydöstra sida breder populära vindistriktet Franciacorta ut sig. Här specialiserar man sig på mousserande vin med samma teknik som i Champange. Att cykla eller köra bil runt sjön är ett måste och varför inte också besöka ön Monte Iseo?!

Flyg & tåg

Det finns ett flertal internationella flygplatser i norra Italien att välja mellan. Verona, Bergamo och Milano har goda flygförbindelser med Skandinavien och det mest smidiga är att hitta en direktflygförbindelse från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn.

Vill man ta tåget genom Europa är både Milano och Verona knutpunkter att sikta in sig på. Vi kan ha en hyrbil redo för er när ni kommer till er italienska tågstation. Här är en länk för dig som vill utforska tågnätet   https://www.trenitalia.com/