När livet återvänder

Inget är sig likt och ändå är allt sig likt ibland vinraderna. Naturen har sin gång oavsett Coronavirus eller inte och vinbönderna kan inte annat än att fortsätta vårda sina druvstockar. Årscyklerna är som de är och kräver sitt och tur är väl det.

För de italienska vingårdar vi samarbetar med har den gångna säsongen varit en lika stor katastrof som för besöksnäringen i stort, runt om i hela världen. En osåld natt är en osåld natt och kan inte kompenseras av två sålda nätter i morgon. Besöksnäringen har inga lager där man kan sälja dubbelt så mycket en annan dag. Vin som ska lagras och säljas är en annan sak, men betänk att därute i lantbruket går det sin gilla gång, druvorna växer och ska tas om hand för kommande skördar. I dessa tider står gårdarna med stora osålda mängder av vin då de förlorat stort på restaurangbeställningar som uteblivit. Med andra ord så längtar man efter sina kunder och besökare. Det är vi besökare som håller stora delar av affärerna igång.

Nu hoppas vi, som alla andra, att pandemin stillar sig så att man utan rädsla kan resa igen.
För visst längtar vi?! Vi på Italienska vingårdar reser nu ner för att bilda oss en uppfattning om läget och vi tror att vi kommer att njuta lika mycket som tidigare, även om munskyddet måste bli en naturlig del av resan.

Vill ni få en uppdaterad rapport är ni välkomna att höra av er till oss!

Orust 200730