Om oss

Välkommen till Italienska Vingårdar

Ett bestående minne från Italien för många år sedan var utsikten från fönstren i lägenheten vi hyrde på en liten vingård i Toscana. Högt beläget med en betagande vy, som kändes i maggropen, bjöds vi på ett bedårande medeltida kloster i väster, böljande kullar med cypresser i söder och oändliga vinrader vart vi än såg.

"Vackrare än så här kan det inte bli", tänkte vi och njöt av vårt hemtrevliga men ganska enkla boende för några nätter. Flera resor senare insåg vi att man kan hitta många platser med just den känslan och många vingårdar finns det. Så startade vår passion och dröm om att få jobba med att förmedla boenden och upplevelser på italienska vingårdar. Nu, ett tjugotal år senare får vi göra just det.

Bo och Carina Jakobsson heter vi som nu har tagit över en välskött verksamhet efter Hans Eriksson. Vi har båda lång erfarenhet av reseproduktion, reseförsäljning, hotell och konferens samt turismutveckling och event.

Bo har sedan tonåren varit både sport- och resetokig och den kombinationen ledde honom in i resebranschen, där han har arbetat sedan dess. Det var på de många resorna som vinintresset växte och matupplevelserna kom att ta mer plats. Utan att vara vinexpert på något sätt så pysslar han gärna med sin lilla vinkällare på fritiden.
bo@italienskavingardar.se eller kontakt@italienskavingardar.se Tel: +46 738 051084

Carina vurmar för de perfekta mat- och vinkombinationerna och ägnar sig gärna åt trädgården, vandring och havsupplevelser i kajaken. Upplevelser står alltid högt i kurs, gärna med musik och kultur involverat. Reseintresset började en gång med musik: Jag längtar till Italien, till Italiens sköna land...
carina@italienskavingardar.se eller kontakt@italienskavingardar.se Tel: +46 703 855485

Samarbetspartners på plats i Italien

Lena Maria

Lena Marie Larsson bor strax utanför Florens sedan drygt 30 år tillbaka och jobbar som reseledare. Hon känner alltså sitt Toscana utan och innan, och älskar att visa smultronställen och förmedla sin kärlek till detta underliga och underbara land. Kultur, möten, mat och vin är några av intresseområdena. Lena är även vår bröllopsplanerare på plats.

Bodil Jacobsson bor sedan 25 år tillbaka i Florens och är utbildad och licensierad italiensk guide för Florens och Siena. Hon guidar på svenska och italienska. Bodil älskar sitt jobb och att få visa upp vackra och unika platser och att förmedla regionens kultur, historia och konst på ett sätt som får gästerna att tänka och lära sig något nytt om platsen. Dessutom ger hon gästen insyn i italiensk politik, traditioner och hur det är att leva i Italien.