Toscana

Denna underbara region har så mycket att erbjuda, så var ska vi börja? För många är nog Toscana själva sinnebilden av ”bella Italia”. Här finns fiskebyar och stränder vid medelhavskusten och inlandet ståtar med skogsklädda mjuka kullar och pastoralt vackra landskap med frukt-, vin- och olivodlingar. Dessutom är det pepprat med historiska platser och medeltida städer som Florens, Siena och Lucca eller de små, charmiga byarna på nästan varenda kulle. Överallt kan man insupa månghundraårig historia, konst och arkitektur som finns mitt i det levande vardagliga livet. Och så är det ju det här med maten och vinerna. Det rustika och enkla, men ack så goda toskanska köket och stolta vinmakare som med stor kunskap och trollar fram ädla droppar, både vita som röda.

Mitt i Toscana ligger vindistriktet Chianti. Här har vi tre vingårdar ungefär mitt emellan Florens och Siena.  Här kan du bo på stiliga vinslottet Castello di Gabbiano strax nordväst om Greve in Chianti. Kör du genom Greve kommer du till Panzano där vi har vår populära Relais Fattoria Valle. Ytterligare en bit söderut, strax norr om Siena ligger den trevliga gården Fattoria di Corsignano.

Västerut i Chianti, sydost om Pisa erbjuder vi vingården Pieve de' Pitti och mittemellan Pisa och Lucca hittar ni vårt alternativ för er som är ett större sällskap och vill ha ett hus för er själva för konferens, bröllop, yogagruppen eller bemärkelsedagen med släkten: Villa Buonvisi.

 

Flyg & Tåg

Det finns flera internationella flygplatser i västra Italien att välja mellan. Florens, Pisa eller Bolonga har goda flygförbindelser med Skandinavien och det mest smidiga är att hitta en direktflygförbindelse från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn.

Vill man ta tåget har Italien ett väl utvecklat och bekvämt tågnät mellan de större städerna. Florens och Siena når du via Milano – Asti. Vi kan ha en hyrbil redo för er när ni kommer till er italienska tågstation. Här är en länk för dig som vill utforska tågnätet: https://www.trenitalia.com/