Apulien

Apulien

Många drömmer om att få se det vackra Apulien i sydöstra Italien. Här på "klacken" på den Italienska stöveln finns mycket att upptäcka och njuta av. Bland annat produceras ju härliga Primitivo-viner. Det bördiga och soliga landskapet bjuder på solmogna grödor i massor. Oliver, grönsaker, citroner och annan frukt. För att inte tala om de läckerheter som plockas upp ur havet!

Apulien erbjuder massor av kultur, vacker natur och dessutom spännande arkitektur. Ett måste är att besöka byn Alberobello med de karaktäristiska vita Trulli-hus med sina strutlikande tak. Denna unika byggnadsstil är numera upptaget på UNESCO´s världsarvslista. Ta gärna en avstickare till den läckra kustbyn Poligignano a Mare eller Monopolis historiska center med sin hamn. Räkna med en heldagstur till dessa unika platser.

Det karga men fascinerande kustlandskapet är värt att upptäcka och varför inte besöka naturreservatet Torre Guaceto som förutom det skyddade landskapet på land även innefattar en marin del. Reservatet sträcker sig 8 km längs Adriatiska havets kust.

Du flyger enklast till Brindisi direkt med Ryanair från Arlanda eller via Zürich med Swizz från Arlanda, Göteborg eller Köpenhamn.

Välkomna till vår utvalda vingård i Apulien!

Masseria Baroni Nuovi

HUvudbyggnaden i motljus_2021_BARONI NUOVI-494
Kvällsterrasssen_ rest_2021_BARONI NUOVI-466

Masseria Baroni Nuovi ligger lantligt beläget i området Salento öster om Brindisi. Detta är vingården för dig som vill ha nära till både kust och spännande landmärken och utflykter i södra Italien. Det är ett litet, kringbyggt lanthotel där du kan njuta av lugnet, god mat och gott vin! Från att ha varit bara en enkel gammal bondgård har familjen Campana väckt nytt liv i stenbyggnaderna genom en varsam och smakfull renovering. Här finns den autentiska lantliga och rofyllda charmen med en enkel men stilsäker känsla. En vacker stenmur omger gården och i den stora lummiga trädgården finns pool för avkopplande stunder.

 

Pris från 5 550 kr/person

I vårt pris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum m dusch/wc
Måltider: 3 frukost, 2 vingårdsmiddagar, den ena inkl. vin och den andra exkl. vin

Övrigt som ingår:
1 vinprovning på gården samt en vinprovning på en annan vingård i området

Hyrbil: Fiat 500 eller liknande bil i 3 dygn, inkl. själriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på Brindisis flygplats.
Flygresan bokar du själv.

superior room_1_MBN
läcker_frukostbild_ute_bouganvilla_2021_BARONI NUOVI-706

Gården har 13 rum som alla har luftkonditionering, bad/wc, samt minibar. I flera av rummen finns gamla trevliga valv och synliga takbjälkar bevarade från äldre dagar, vilket ger en härlig karaktär samtidigt som du kan förvänta dig moderna komfort och stil.  Gårdens restaurang
L’ Officina del Gusto serverar typiska rätter från Salento och grönsakerna kommer från gårdens egna trädgård. Observera att restaurangen är öppen kvällstid från maj till september och i övrigt är den flitigt anlitad på helger för grupper vid familjemiddagar, födelsedagsfester och bröllop.

 

Varje lördag morgon anordnas en cykeltur med en lokal guide om man vill ut och rör på sig. Man anordnar också matlagningskurser. Hör med oss om aktuella priser.

Avstånd till flygplats:
Brindisi ca 10 km.
Bari ca 120 km

Brindisi centrum: 13 km
Nationalparken Torre Guaceto 10 km
Trulli di Alberobello, 70 km norr
Monopoli, 60 km och Polignano a Mare ca 63 km

blommande rest_exterior_2021_BARONI NUOVI-483
nyplockade_citroner_2021_BARONI NUOVI-1421
brafrukostbild_2021_BARONI NUOVI-651
vinprovning_2021_BARONI NUOVI-1238