Våra vingårdar i Veneto och Lombardiet

Iseo_IMG_0335

Regionerna Veneto och Lombardiet är grannar i norra Italien. Här ligger vackra sjöar, höga bergsmassiv och vinodlingar i massor.
Du är i vinvärldens himmel om du gillar viner som Amarone, Valpolicella, Soave, Bardolino och ljuvligt bubbel från Franciacorta.

I regionen Veneto ligger vackra Verona, en kulturstad av rang, med bland annat den imponerande romerska amfiteatern mitt i stan. Vindistriktet Valpolicella sträcker sig från Verona och nästan fram till Gardasjön där Bardolino tar över. Rakt öster om Verona hittar man Soave som inte bör missas på en tur till Venedig.

Vår vingård Corte San Mattia ligger högt och vackert beläget i Veronas norra utkant och i den lilla vinbyn Fumane, mitt i Valpolicella, hittar ni vingårdarna Corteforte och Costa Degli Ulivi.

I Lombardiet tar vi utgångspunkt från den vackra sjön Lago d'Iseos sydspets. Här ligger byn Sarnico och 5 minuter söderut hittar man ståtliga vingården Podere Castel Merlo. På sjöns sydöstra sida breder populära vindistriktet Franciacorta ut sig och i byn Capriolo ligger vingården Corte Lantieri. I Franciacorta specialiserar man sig på mousserande vin med samma teknik som i Champagne och det görs även vitt och rött vin. Att köra bil runt sjön är ett måste och missa inte besöka bilfria ön Monte Isola - vandra, cykla och ät dig lycklig!

egen_kvällsbild_CSM

Corte San Mattia – med utsikt över Verona

Pris per person från 5 950 kr

för 3 nätter

Med ett betagande läge på en bergssluttning ligger Corte San Mattia, och nedanför ligger Verona stad. Utsikten från Corte San Mattias trädgård är något helt unikt och otroligt vackert! Frukost och middag intas från restaurangens terrass där vartenda bord har denna strålande utsikt.

Casa-colonica-facciata-1536x1152

Costa Degli Ulivi – i hjärtat av Valpolicella

Pris per person från 5 850 kr

för 3 nätter

Trivsamt och familjärt – det är vanliga omdömen om utmärkta vingården Costa Degli Ulivi. Restaurangen serverar delikata rätter med mycket kärlek och tradition från området. Passa på att gå en matlagningskurs! Värdparet Luciana och Georgio och deras dotter Chiara kommer se till så att ni trivs.

IMG_6200_1

Corteforte – rustik charm i Valpolicella

Pris per person från 5 850 kr

för 3 nätter

Denna mysiga lilla vingård ligger i orten Fumane mitt i Valpolicella. Gården ligger i byn och ändå mitt bland vinfält. Här låg på 1400-talet ett fort och idag är det enda kvarvarande tornet del av gården. I detta torn ligger fyra vackert inredda dubbelrum med dusch/wc. En klart annorlunda och mysig hotellbyggnad.

Castel Merlo pool

Podere Castel Merlo - medeltid möter nutid

Pris per person från 9 650 kr

för 3 nätter

På Podere Castel Merlot känner du av historiens vingslag i den karaktärsfulla byggnaden samtidigt som du njuter av modern italiensk inredning och all tänkbar bekvämlighet.  Från gården ser man vinfälten på 18 hektar breda ut sig inåt dalen och de gröna bergen resa sig som en teaterkuliss. En smakfull vingård, på flera sätt, för dig med krav på stil och komfort och som vill ha närhet till Iseosjön, Franciacorta och Valcaleppios vinområden.

gallery-cortelantieri45-1024x576-1600x900

Corte Lantieri

Pris per person från 6 550 kr

för 3 nätter

Snart lanserar vi denna trevliga vingård mitt i Franciacorta!

 

Saknar du information om Colletto Agri Bio Relais?

Vi har beslutat att pausa vårt vingårdspaket på Colletto. Detta gör vi eftersom de är mitt i en omorganisation och därför inte har sin restaurang öppen. Vi återkommer när de har alla delarna på plats igen. Kontakta oss för frågor.