Våra vingårdar i Veneto och Lombardiet

Iseo_IMG_0335

Regionerna Veneto och Lombardiet är grannar i norra Italien. Här ligger vackra sjöar, höga bergsmassiv och vinodlingar i massor.
Du är i vinvärldens himmel om du gillar viner som Amarone, Valpolicella, Soave, Bardolino och ljuvligt bubbel från Franciacorta.

I regionen Veneto ligger vackra Verona, en kulturstad av rang, med bland annat den imponerande romerska amfiteatern mitt i stan. Vindistriktet Valpolicella sträcker sig från Verona och nästan fram till Gardasjön där Bardolino tar över. Rakt öster om Verona hittar man Soave som inte bör missas på en tur till Venedig.

Vår vingård Corte San Mattia ligger högt och vackert beläget i Veronas norra utkant och i den lilla vinbyn Fumane, mitt i Valpolicella, hittar ni vingårdarna Corteforte och Costa Degli Ulivi.

I Lombardiet ligger våra vingårdar i en dalgång ovanför den vackra sjön Lago d'Iseos sydvästra del. Agri Bio Relais Colletto högt upp i dalen och Podere Castel Merlo längre ner. På sjöns sydöstra sida breder populära vindistriktet Franciacorta ut sig. Här specialiserar man sig på mousserande vin med samma teknik som i Champagne. Att köra bil runt sjön är ett måste och missa inte besöka bilfria ön Monte Isola - vandra, cykla och ät dig lycklig!

egen_kvällsbild_CSM

Corte San Mattia – med utsikt över Verona

Pris per person från 5 250 kr

för 3 nätter

Med ett betagande läge på en bergssluttning ligger Corte San Mattia, och nedanför ligger Verona stad. Utsikten från Corte San Mattias trädgård är något helt unikt och otroligt vackert! Frukost och middag intas från restaurangens terrass där vartenda bord har denna strålande utsikt.

Casa-colonica-facciata-1536x1152

Costa Degli Ulivi – i hjärtat av Valpolicella

Pris per person från 5 150 kr

för 3 nätter

Trivsamt och familjärt – det är vanliga omdömen om utmärkta vingården Costa Degli Ulivi. Restaurangen serverar delikata rätter med mycket kärlek och tradition från området. Passa på att gå en matlagningskurs! Värdparet Luciana och Georgio och deras dotter Chiara kommer se till så att ni trivs.

IMG_6200_1

Corteforte – rustik charm i Valpolicella

Pris per person från 5 150 kr

för 3 nätter

Denna mysiga lilla vingård ligger i orten Fumane mitt i Valpolicella. Gården ligger i byn och ändå mitt bland vinfält. Här låg på 1400-talet ett fort och idag är det enda kvarvarande tornet del av gården. I detta torn ligger fyra vackert inredda dubbelrum med dusch/wc. En klart annorlunda och mysig hotellbyggnad.

Castel Merlo pool

Nyhet!
Podere Castel Merlo

Pris per person från 7 650 kr

för 3 nätter

På Podere Castel Merlot känner du av historiens vingslag i den karaktärsfulla byggnaden samtidigt som du njuter av modern italiensk inredning och all tänkbar bekvämlighet.  Från gården ser man vinfälten på 18 hektar breda ut sig inåt dalen och de gröna bergen resa sig som en teaterkuliss. En smakfull vingård, på flera sätt, för dig med krav på stil och komfort och som vill ha närhet till Iseosjön, Franciacorta och Valcaleppios vinområden.

Sarnico, Lago d' Iseo
20

Colletto Agri Bio Relais – stilfullt nära Lago d’ Iseo

Pris per person från 5 950 kr

för 3 nätter

Colletto är en av Lombardiets riktiga pärlor! Det är en ung och stilfull vingård med en magnifik utsikt och skön avslappnad atmosfär. Poolen bjuder på skön svalka och vyn över dalen och bergen får dig genast att gå ner i varv. Detta är en av våra mest populära vingårdar.