Agriturismo La Torricella

giardino
spa_idro mass

På La Torricella kan du verkligen njuta oavsett om du ligger vid poolen och spanar ut över det böljande landskapet eller har bokat tid i SPA-avdelningen. Här är hela familjen Pressenda involverade i olika delar av verksamheten, både vinproduktion, restaurang och hotell.

Man har man vineriet mitt på gården i direkt anslutning till hotelldelen. Vinkällaren ligger som sig bör i en imponerande källare och La Cantina där vinprovningarna hålls, ligger på första våningen i en ljus och modernt inredd lokal i huvudbyggnaden.

Vinet produceras under namnet Diego Pressenda, vilket också är namnet på gårdens seniora vinbonde. Man producerar naturligtvis röda viner från druvor som Nebbiolo, Barbera och Dolcetto men också vita inklusive ett mousserande vin.

Pris: från 6 950 kr/person  

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i lägenhet eller dubbelrum med dusch/wc
Måltider: 3 Frukost, 1 Lunch inkl. vinprovning på en vingård i närbelägen by samt en 3-rätters middag inkl. husets egenproducerade vin.

Övrigt som ingår:
En vinprovning av Diego Pressendas viner på gården.
Hyrbil: FIAT 500 el. liknande i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg- eller tågresan bokar du själv.

0075-LaTorricella-@StellaIerace-14122020
sala colazioni

Gårdens hotellrum ligger i huvudbyggnaden där även restaurang och SPA-avdelning finns. Rummen är mycket trevligt inredda och har både AC, privat dusch/wc samt balkong.

Det finns dessutom fem lägenheter ca 300 meter från huvudbyggnaden. Till lägenheterna finns gemensam mindre pool. Lägenheterna är helt nyinredda och har egen inhägnad gräsmatta och i vissa fall även balkong. Passar för 2 - 6 personer.

Fri parkering och gratis WiFi.

Avstånd till flygplatser:
Turin ca 109 km
Genua ca 132 km
Milano ca 196 km

Det finns fina möjligheter till vandring i direkt anslutning till La Torricella. Ta sikte på den urmysiga byn på toppen av berget Monforte d’ Alba och kanske fortsätter du hela vägen till Barolo (8 km) utefter rutten ”Bar to Bar” (Barbaresco – Barolo). Eller så går du åt andra hållet på samma rutt och hamnar i Serralunga.

Att köra runt i Langhe för att ta in den böljande naturen med vinodlingar och hasselnötsodlingar är ett måste. Ett annat är att stanna till i de fantastiska gamla byarna, ofta på en bergstopp, strosa omkring, ta en kaffe eller lunch och njuta av atmosfären.

Missa inte vinmuseet WIMU i borgen i Barolo och utsikten från Piazza del Belvedere i La Morra.