Våra vingårdar Lombardiet

Iseo_IMG_0335

 

Lombardiet är kanske till namnet inte så känt, men om vi säger städer som Milano och Bergamo och sjöar såsom Como, Maggiore, Iseo och Garda så har du nog ändå en bild om var i norra Italien vi befinner oss.  Landskapet har både lågland i de södra delarna och kullar och rejäla bergsmassiv i de mellersta och norra delarna.  Här ligger vackra sjöar omgivna av branta bergssidor och naturligtvis finns det en hel del spännande viner härifrån.

I Lombardiet tar vi utgångspunkt från den vackra sjön Lago d'Iseos sydspets. Här ligger byn Sarnico och 5 minuter söderut hittar man ståtliga vingården Podere Castel Merlo. Kör man in i dalen där Podere Merlo ligger och fortsätter uppåt kommer man till fina Colletto AgriBioRelais. På sjöns sydöstra sida breder populära vindistriktet Franciacorta ut sig och i byn Capriolo ligger vingården Corte Lantieri.

I Franciacorta specialiserar man sig på mousserande vin med samma teknik som i Champagne och det görs även vitt och rött vin. Att köra bil runt sjön är ett måste och missa inte besöka bilfria ön Monte Isola - vandra, cykla och ät dig lycklig!

Castel Merlo pool

Podere Castel Merlo - medeltid möter nutid

Pris per person från 10 250 kr

för 3 nätter

På Podere Castel Merlot känner du av historiens vingslag i den karaktärsfulla byggnaden samtidigt som du njuter av modern italiensk inredning och all tänkbar bekvämlighet.  Från gården ser man vinfälten på 18 hektar breda ut sig inåt dalen och de gröna bergen resa sig som en teaterkuliss. En smakfull vingård, på flera sätt, för dig med krav på stil och komfort och som vill ha närhet till Iseosjön, Franciacorta och Valcaleppios vinområden.

Exteriör_huvudbyggnad

Colletto Agri Bio Relais

Pris per person från 7 150 kr

för 3 nätter

Vill du bo med en fantastisk utsikt är Colletto är en av Lombardiets riktiga pärlor! Det är en stilfull mindre vingård med en lyxig, skön och avslappnad atmosfär. Poolen bjuder på skön svalka och vyn över dalen och bergen får dig genast att gå ner i varv. Gården ligger högt upp på en vacker bergssida, men ändå nära Lago d'Iseo. Detta är en av våra mest populära vingårdar.

ny vårbild CL

Agriturismo Corte Lantieri

Pris per person från 6 750 kr

för 3 nätter

Vem vill inte bo i det bubbligaste av Italiens vinområden? Här, centralt i vindistriktet Franciacorta, strax söder om Lago d’ Iseo hittar du vingården Corte Lantieri. Naturligtvis är mousserande vin huvudparten i deras vinproduktion. Hela sju olika sorter faktiskt och som sig bör används den traditionella metoden med två jäsningar. På gården finns en utmärkt och populär restaurang, en trevlig terrasserad trädgård med pool och utsikt över vinodlingar och berget Monte Alto.