Våra vingårdar i Toscana

panzanovy_IMG_0178-scaled

Denna underbara region har så mycket att erbjuda, så var ska vi börja? För många är nog Toscana själva sinnebilden av ”bella Italia”. Här finns fiskebyar och stränder vid medelhavskusten och inlandet ståtar med skogsklädda mjuka kullar och pastoralt vackra landskap med frukt-, vin- och olivodlingar. Dessutom är det pepprat med historiska platser och medeltida städer som Florens, Siena och Lucca eller de små, charmiga byarna på nästan varenda kulle. Överallt kan man insupa månghundraårig historia, konst och arkitektur som finns mitt i det levande vardagliga livet.

Och så är det ju det här med maten och vinerna. Det rustika och enkla, men ack så goda toskanska köket och stolta vinmakare som med stor kunskap och trollar fram ädla droppar, både vita som röda. Vi och våra kunder är så förtjusta i Toscana att vi hela tiden utökar med nya boenden på lantgårdar, så kallade agriturismos och vi har även vinslott att erbjuda.

Öster om den sevärda staden Lucca hittar du byn Montecarlo med vingårdarna Fattoria Borgo La Torre och Buonamico Wine Resort.

Mitt i Toscana ligger vindistriktet Chianti Classico mellan Florens och Siena. Här erbjuder vi fem olika boendealternativ. De stiliga vinslotten Castello di Gabbiano  och Castello Vicchiomaggio, några kilometer norr om Greve in Chianti, passar bra om du vill lyxa till det. Kör du genom Greve kommer du till Panzano där vi har vår populära Relais Fattoria Valle. Ytterligare en bit söderut ligger den unika vindestinationen Castello di Fonterutoli och strax norr om Siena hittar man trevliga vingården Fattoria di Corsignano.

Västerut i Chianti, sydost om Pisa erbjuder vi både San Gimignano med vingården Villa Palagetto och nyheten Fattoria di Cinciano i Val d' Elsa samt den rofyllda vingården Pieve de' Pitti nära orten Lajatico, känt för Andrea Bocellis Teatro del Silenzio.

NYHET! Till säsongen 2024 har vi boenden att erbjuda i närheten av exklusiva vinområdet Bolgheri, söder om kuststaden Livorno. Fantastisk natur och kultur och dessutom nära till havet. Bo riktigt prisvärt på Castello di Bonaria och njuta av charmiga Locanda dell' Aioncino.

Gabbiano

Vinslottet Castello di Gabbiano

Pris per person från 9 250 kr  

för 3 nätter

Drömmer du om att bo på ett vinslott så har du hittat rätt. Det är en upplevelse att komma till detta vackra slottshotell med tinnar och torn och stor vinkällare! På Castello di Gabbiano, som är beläget i Val di Pesa, kan du promenera bland vinodlingar och olivlundar, sola vid poolen och naturligtvis njuter du av gårdens högklassiga Chianti Classico-viner och underbara mat.

Fattoria Valle gård i solljus

Fattoria Valle - Panzano

Pris per person från 6 950 kr

för 3 nätter

I en lummig trädgård omgiven av pinjeträd ligger detta charmiga stenhus. En gång byggdes den som sommarvilla för en nobel krukmakarfamilj från Florens. Idag är villan hotell som ligger bekvämt till strax söder om Greve di Chianti, bara 500 meter från byn Panzano, i vindistriktet Chianti Classico.
En av våra storsäljare!

Pool Corsignano

Fattoria di Corsignano - Siena

Pris per person från 7 250 kr

för 3 nätter

Den här charmiga ekologiska gården ligger ungefär 10 km från Siena i Castelnuovo Berardenga på en öppen sluttning. Landskapet är oändligt vackert med sina många olivodlingar och vinfält och man har fin utsikt över trakten med Siena som en trygg ”sky line” i fjärran.

dolce-dormire

NYHET! Fattoria di Cinciano - Poggibonsi

Pris per person från 7 950 kr

för 3 nätter

Vackra vingården Fattoria di Cinciano, en plats med anor från 1100-talet! Cinciano är snarare en by – en borgo - med ståtliga Villa Zaballina i centrum och med utsikt över Val d’ Elsas vackra landskap. Ännu en fantastisk plats och boende i Chianti Classico!

kvällsbild villa_IMG_0675

Villa Palagetto - San Gimignano

Pris per person från 6 950 kr

för 3 nätter

På sluttningen nedanför den södra porten till den muromgärdade staden San Gimignano ligger Agriturismo Villa Palagetto. Det är bara 800 meter upp till den medeltida ringmursomslutna staden  vilket gör att du kan promenera dit på bara några minuter och utforska staden med de 13 tornen.

VM_castello

Vinslottet Castello Vicchiomaggio

Pris per person från 8 950 kr
för 3 nätter

Låt oss presentera ett av Chianti Classicos vackra vinslott! På en av de de härliga kullarna i närheten av Greve in Chianti ligger Castello Vicchiomaggio. Att bo på ett slott rikt på historia är en exklusiv och härlig upplevelse. Så varför inte göra som Leonardo da Vinci - stanna några dagar och njut!

Exteriör_vägen_liggande_22

Fattoria Borgo La Torre - Montecarlo

Pris per person från 6 950 kr
för 3 nätter

Vingården Borgo La Torre ligger strategiskt mellan Lucca och Florens och endast 600 meter från Montecarlo di Luccas charmiga vinby med det medeltida castellet från 1300-talet. Att man dessutom har bekväma rum, en utmärkt restaurang, trevlig personal, stor trädgård med pool och vinmakeriet mitt på gården gör vingårdsupplevelsen genuin.

Utsikt från vineriet mot Montecarlo

Buonamico Wine Resort - Montecarlo

Pris per person från 8 950 kr
för 3 nätter

Denna vingård, ett par kilometer nedanför den lilla vinbyn Montecarlo di Lucca, är till utseendet en udda fågel i det toskanska landskapet bland medeltida borgar och byar. Som om ett rymdskepp lastat med vin, mat och njutning har landat bland vin-odlingarna!  Den paviljongliknande hotellbyggnaden är spännande i sin arkitektur; modernt, rymligt och snyggt. En wine resort som vill göra intryck med ett läckert uttryck.

5-Fonterutoli Esterni

Castello di Fonterutoli - mitt i Chianti Classico

Pris per person från 8 450 kr
för 3 nätter

Välkommen till en av Chianti Classicos berömda och charmiga vingårdar som dessutom är en egen liten medeltida by. Gården har varit i familjen Mazzeis ägo sedan 1435 och byn består av ett gytter av vackra stenbyggnader, kyrkan San Miniato och familjens privata slott. Här, mellan Castellina in Chianti och Siena, bor du verkligen på historisk mark i en helt sagolik miljö.

pieve pool

Pieve de Pitti - vingårdscharm i Chianti

Pris per person från 7 650 kr

för 3 nätter

Högt belägen på en kulle mellan olivlundar, vinodlingar och vetefält ligger denna genuina vingård med riktigt gamla anor. Gården ligger mitt emellan Pisa och Volterra i ett vackert böljande landskap. Det tar knappt en timme med bil från Pisas flygplats! Här bor man avskilt och stillsamt, så för dig som vill landa i ett lantligt lugn är detta ett perfekt alternativ.

L_exteriört trädgård

Locanda dell' Aioncino - Bibbona

Pris per person från 9 250 kr

för 3 nätter

NYTT FÖR 2024!
Vi körde vilse och hittade denna lilla pärla mitt i superintressanta vinområdet Bolgheri och Bibbona, söder om Livorno. Locanda Dell’ Aioncino är ett boutique hotell. Litet, fräscht och mysigt med bara fyra rum, en utmärkt restaurang och bra läge. Behaglig och lugn trädgård och härlig utsikt över vinfält och kullar.

DJI_0918

Castello Bonaria - Campiglia Marittima

Pris per person från 8 250 kr

för 3 nätter

NYTT FÖR 2024!
Skäm bort dig på prisvärda Castello Bonaria Wine & Spa Resort! Perfekt för dig som vill lyxa till det och upptäcka den Etruskiska kusten. Suveränt läge, med bergen och byn Campiglia Marittima i ryggen och en obruten kustlinje i blickfånget mot väster och Medelhavet!