Våra vingårdar i Toscana

panzanovy_IMG_0178-scaled

 

Denna underbara region har så mycket att erbjuda, så var ska vi börja? För många är nog Toscana själva sinnebilden av ”bella Italia”. Här finns fiskebyar och stränder vid medelhavskusten och inlandet ståtar med skogsklädda mjuka kullar och pastoralt vackra landskap med frukt-, vin- och olivodlingar. Dessutom är det pepprat med historiska platser och medeltida städer som Florens, Siena och Lucca eller de små, charmiga byarna på nästan varenda kulle. Överallt kan man insupa månghundraårig historia, konst och arkitektur som finns mitt i det levande vardagliga livet.

Och så är det ju det här med maten och vinerna. Det rustika och enkla, men ack så goda toskanska köket och stolta vinmakare som med stor kunskap och trollar fram ädla droppar, både vita som röda. Vi och våra kunder är så förtjusta i Toscana att vi nu har nio olika agriturismos och vinslott att erbjuda.

Mitt i Toscana ligger vindistriktet Chianti Classico mellan Florens och Siena. Här erbjuder vi fem olika boendealternativ. De stiliga vinslotten Castello di Gabbiano  och Castello Vicchiomaggio, några kilometer norr om Greve in Chianti, passar bra om du vill lyxa till det. Kör du genom Greve kommer du till Panzano där vi har vår populära Relais Fattoria Valle. Ytterligare en bit söderut ligger den unika vindestinationen Castello di Fonterutoli och strax norr om Siena hittar man trevliga vingården Fattoria di Corsignano.

Västerut i Chianti, sydost om Pisa erbjuder vi både San Gimignano med vingården Villa Palagetto och den rofyllda vingården Pieve de' Pitti nära orten Lajatico, känt för Andrea Bocellis Teatro del Silenzio. Öster om den sevärda staden Lucca hittar du byn Montecarlo med vingårdarna Fattoria Borgo La Torre och Buonamico Wine Resort.

Gabbiano

Castello di Gabbiano - vinslott i Val di Pesa

Pris per person från 8 350 kr

för 3 nätter

Drömmer du om att bo på ett vinslott så har du hittat rätt. Det är en upplevelse att komma till detta vackra slottshotell med tinnar och torn och stor vinkällare! På Castello di Gabbiano kan du promenera bland vinodlingar och olivlundar och naturligtvis njuter du av gårdens högklassiga Chianti-viner och underbara mat.

Fattoria Valle gård i solljus

Fattoria Valle - charmerande villa i Panzano

Pris per person från 5 950 kr

för 3 nätter

I en lummig trädgård omgiven av pinjeträd ligger detta charmiga stenhus. En gång byggdes den som sommarvilla för en nobel krukmakarfamilj från Florens. Idag är villan hotell som ligger bekvämt till strax utanför staden Greve di Chianti, bara 500 meter från byn Panzano, i vindistriktet Chianti.
En av våra storsäljare!

Pool Corsignano

Fattoria di Corsignano - med utsikt över Siena

Pris per person från 6 250 kr

för 3 nätter

Den här charmiga ekologiska gården ligger ungefär 10 km från Siena i Castelnuovo Berardenga på en öppen sluttning. Landskapet är oändligt vackert och man har fin utsikt över trakten med Siena som en trygg ”sky line” som sagoboksfond.

pieve pool

Pieve de Pitti - vingårdscharm i Chianti

Pris per person från 5 950 kr

för 3 nätter

På en högt belägen kulle mellan Pisa och Volterra ligger denna genuina vingård med riktigt gamla anor. Gården ligger mittemellan Pisa och Volterra i ett vackert böljande landskap. Här bor man avskilt, då det är 4 km till närmsta by. Så för dig som vill landa i ett lantligt lugn är detta ett perfekt alternativ.

kvällsbild villa_IMG_0675

Villa Palagetto - perfekt läge nära San Gimignano

Pris per person från 5 950 kr

för 3 nätter

På sluttningen nedanför den södra porten till den muromgärdade staden San Gimignano ligger Agriturismo Villa Palagetto. Det är bara 800 meter upp till den medeltida staden – som också kallas Toscanas pärla - vilket gör att du kan promenera dit på bara några minuter och utforska staden med de 14 tornen.

VM_castello

Vinslottet Castello Vicchiomaggio

Pris per person från 7 950 kr
för 3 nätter

Nu kan vi äntligen presentera ännu ett vinslott! På en av Chiantis kullar i Toscana ligger Castello Vicchiomaggio, ett vinslott nära Greve in Chianti. Att bo på ett slott rikt på historia är en exklusiv och härlig upplevelse. Så varför inte göra som Leonardo da Vinci - stanna några dagar och njut!

Exteriör_vägen_liggande_22

Fattoria Borgo La Torre - Montecarlo di Lucca

Pris per person från 5 950 kr
för 3 nätter

Vingården Borgo La Torre ligger strategiskt mellan Lucca och Florens och endast 600 meter från Montecarlos charmiga vinby med det medeltida castellet från 1300-talet. Att man dessutom har bekväma rum, en utmärkt restaurang, trevlig personal, stor trädgård med pool och vinmakeriet mitt på gården gör vingårdsupplevelsen genuin.

Utsikt från vineriet mot Montecarlo

Buonamico Wine Resort - Montecarlo di Lucca

Pris per person från 7 950 kr
för 3 nätter

Denna vingård är till utseendet en udda fågel i det nordtoskanska landskapet bland medeltida borgar och byar. Som om ett rymdskepp lastat med vin, mat och njutning har landat bland vin-odlingarna!  Den paviljong-liknande hotellbyggnaden är spännande i sin arkitektur; modernt, rymligt och snyggt. En wine resort som vill göra intryck med ett läckert uttryck.

5-Fonterutoli Esterni

NYHET! Castello di Fonterutoli - mitt i Chianti Classico

Pris per person från 7 450 kr
för 3 nätter

Välkommen till en av Chianti Classicos berömda och charmiga vingårdar som dessutom är en egen liten medeltida by. Gården har varit i familjen Mazzeis ägo sedan 1435 och byn består av ett gytter av vackra stenbyggnader, kyrkan San Miniato och familjens privata slott. Här, mellan Castellina in Chianti och Siena, bor du verkligen på historisk mark i en sagolik miljö.