Våra vingårdar i Toscana

panzanovy_IMG_0178-scaled

Denna underbara region har så mycket att erbjuda, så var ska vi börja? För många är nog Toscana själva sinnebilden av ”bella Italia”.
Här finns fiskebyar och stränder vid medelhavskusten och inlandet ståtar med skogsklädda mjuka kullar och pastoralt vackra landskap med frukt-, vin- och olivodlingar. Dessutom är det pepprat med historiska platser och medeltida städer som Florens, Siena och Lucca eller de små, charmiga byarna på nästan varenda kulle. Överallt kan man insupa månghundraårig historia, konst och arkitektur som finns mitt i det levande vardagliga livet.

Och så är det ju det här med maten och vinerna. Det rustika och enkla, men ack så goda toskanska köket och stolta vinmakare som med stor kunskap och trollar fram ädla droppar, både vita som röda.

Mitt i Toscana ligger vindistriktet Chianti. Mellan Florens och Siena erbjuder vi tre olika boendealternativ. Det stiliga vinslottet Castello di Gabbiano strax nordväst om Greve in Chianti som passar bra om du vill lyxa till det. Kör du genom Greve kommer du till Panzano där vi har vår populära Relais Fattoria Valle. Ytterligare en bit söderut, strax norr om Siena ligger den trevliga gården Fattoria di Corsignano.
Västerut i Chianti, sydost om Pisa erbjuder vi både San Gimignano med vingården Villa Palagetto och den rofyllda vingården Pieve de' Pitti och mellan Pisa och Lucca hittar ni vårt alternativ för er som är ett större sällskap och vill ha ett hus för er själva för konferens, bröllop, yogagruppen eller bemärkelsedagen med släkten: Villa Buonvisi.

Gabbiano

Castello di Gabbiano - vinslott i Val di Pesa

Pris per person från 7 150 kr

för 3 nätter

Drömmer du om att bo på ett vinslott så har du hittat rätt. Det är en upplevelse att komma till detta vackra slottshotell med tinnar och torn och stor vinkällare! På Castello di Gabbiano kan du promenera bland vinodlingar och olivlundar och naturligtvis njuter du av gårdens högklassiga Chianti-viner och underbara mat.

Fattoria Valle gård i solljus

Fattoria Valle - charmerande villa i Panzano

Pris per person från 5 250 kr

för 3 nätter

I en lummig trädgård omgiven av pinjeträd ligger detta charmiga stenhus. En gång byggdes den som sommarvilla för en nobel krukmakarfamilj från Florens. Idag är villan hotell som ligger bekvämt till strax utanför staden Greve di Chianti, bara 500 meter från byn Panzano, i vindistriktet Chianti.
En av våra storsäljare!

Pool Corsignano

Fattoria di Corsignano - med utsikt över Siena

Pris per person från 5 250 kr

för 3 nätter

Den här charmiga ekologiska gården ligger ungefär 10 km från Siena i Castelnuovo Berardenga på en öppen sluttning. Landskapet är oändligt vackert och man har fin utsikt över trakten med Siena som en trygg ”sky line” som sagoboksfond.

pieve pool

Pieve de Pitti - vingårdscharm i Chianti

Pris per person från 5 250 kr

för 3 nätter

På en högt belägen kulle mellan Pisa och Volterra ligger denna genuina vingård med riktigt gamla anor. Gården ligger mittemellan Pisa och Volterra i ett vackert böljande landskap. Här bor man avskilt, då det är 4 km till närmsta by. Så för dig som vill landa i ett lantligt lugn är detta ett perfekt alternativ.

kvällsbild villa_IMG_0675

NYHET! Villa Palagetto - perfekt läge nära San Gimignano

Pris per person från 5 250 kr

för 3 nätter

På sluttningen nedanför den södra porten till den muromgärdade staden San Gimignano ligger Agriturismo Villa Palagetto. Det är bara 800 meter upp till den medeltida staden – som också kallas Toscanas pärla - vilket gör att du kan promenera dit på bara några minuter och utforska staden med de 14 tornen.

buonvisi_villa_IMG_0289

Villa Buonvisi - en bit paradis nära Lucca

Kontakta oss för prisförslag

Bara 5 km söder om den ringmursomgärdade staden Lucca ligger denna charmerande medeltida villa som ett smycke i landskapet. Villan byggdes på 1400-talet av den förmögna familjen Buonvisi från Lucca, som ett svalkande sommarhus i grönskan utanför stadsmurarna. Idag är villan ett boende främst för lite större sällskap, så att gruppen kan husera i villan själva utan andra gäster. Under vissa perioder sommartid erbjuder man även enskilda rum som B&B.