Våra vingårdar i Piemonte

https___www.agricolamarrone.com_wp-content_uploads_2019_09_agricola-marrone-hd-22-1600x1068 (1)

 

 

I Piemonte syns alperna som en ståtlig kuliss i norr under klara dagar. Alperna gör verkligen sitt till för det perfekta klimatet för vinodling. Här finns ett vackert böljande landskap för vin- och hasselnötsodlingar, lundar med tryffel gömt i jorden och massor av trivsel.

Vi har spetsat in oss på en del av Langhe – ett ljuvligt vinområde i Piemonte och sedan 2014 ett av UNESCO´s världsarv. Är du vinintresserad kanske området redan är välbekant med sina härliga viner på druvor såsom Nebbiolo, Barbera och Dolcetto.

I området trängs vinodlingar sida vid sida på sluttningarna av kullarna som omger byn. Här finns söta medeltida byar på toppen av nästan varje kulle i det vackra böljande landskapet.

Barolo är både namnet på en av världens mest kända viner och en by. Den kända ståtliga borgen innehåller ett sevärt vinmuseum och i och runt byn finns massor av möjligheter till vinprovning. Vi har fastnat för denna pärla och de omgivande byarna La Morra, Castiglione Falletto och Monforte d´ Alba!

Men det finns mer att njuta av och uppleva och som nyhet har vi nu också ett boende i närheten av Nizza Monferrato. I den sydöstra delen av Piemonte, på höglänta odlingar, produceras goda mousserandet viner under namnet Alta Langha. Missa för all del inte det!

HotelBarolo (2)

Hotel Barolo - absolut bästa läget i Barolo

Pris per person från 6 950 kr

för 3 nätter

På Hotel Barolo bor du perfekt i populära vindistriktet Langhe, på vinmakaren Brezzas vingård mitt i Barolo by. Det böljande vinlandskapet har du utanför dörren, liksom byn med en rad vinbarer och restauranger och borgen Castello di Barolo i blickfånget.

piscina .

Agriturismo La Torricella - härlig vingård med spa

Pris per person från 6 950 kr

för 3 nätter

La Torricella drivs av en härlig familj som förutom vinproduktion, hotellrum, lägenheter och SPA också har en omtyckt restaurang. Gårdens läge på en höjd i området Sant Anna erbjuder strålande utsikt över två dalar, vandringsled strax intill och bara 3,5 km in till den mysiga lilla staden Monforte d’ Alba.

gallery-esterni-05

Cascina Amalia - Langhes mest hemtrevliga lilla vingård

Pris per person från 7 250 kr

för 3 nätter

Det känns verkligen som att komma hem när du checkar in på gulliga Cascina Amalia, i Santa Anna en bit utanför Montforte d’ Alba! Mysfaktorn är hög med en charmerande trädgård, ett läckert läge med vinfält runt gården och lounge med öppen spis.

Entre_liggande

Coltivare Agri Relais - panoramautsikt mot alperna

Pris per person från 8 950 kr

för 3 nätter

Cultivare Agri Relais är en mysig familjeägd vingård i utkanten av La Morra. Detta är en helt nyrenoverad agriturismo med vinproduktion under varumärket Brandini. Gården har en fantastisk alputsikt i en lugn och behaglig miljö och restaurang med en "green star" i Guide Michelin!

_MG_4569

Arborina Relais - lyxigt i La Morra

Pris per person från 10 950 kr

för 3 nätter

Vill du ha det där lilla extra i en fantastisk miljö? Då är Arborina Relais perfekt! Här bor du i stilfulla rum och sviter med egen balkong eller terrass med gräsmatta och en härlig utsikt. Här finns också ett litet spa och en pool samt två restauranger, varav Osterian har ett omnämnande i Guide Michelin!

ny_poolvy_IMG_5875 - kopia

Casa Sobrero - episkt panoramaläge

Pris per person från 7 750 kr

Här gäller minst 4 nätter

I den lilla medeltida byn Castiglione Falletti ligger den familjeägda vingården Cantina Francesco Sobrero. Mittemellan gården och byn har man sitt lilla hotell Relais Casa Sobrero. Detta trevliga boende vilar på en gammal husgrund från slutet av 1800-talet, vilken man ser spår av i frukostmatsalen, men i övrigt är allt relativt nybyggt och hotellets inredning går i en modern avskalad italiensk stil.

Vingårdsvandrare_LaMorra
utsikt och pool_L

Villa Bella Piemonte - Bland Nizza Monferratos mjuka kullar

Pris per person från 6 550 kr

för 3 nätters vingårdspaket

NYHET!
Ett B&B med egna vinodlingar, ett fantastiskt värdskap och massor med charm, det är Bella! På en åsrygg ligger det, vilket gör att det är fin utsikt över landskapet på båda sidor av huset. Lugnt och skönt mitt på landsbygden. Nära både Nizza Monferrato och Canelli och inte är det långt till Acqui Terme eller Alba heller. Ett rustikt boende för dig som värdesätter enkelhet och småskalighet.

vandra i Piemonte_s