Våra vingårdar i Piemonte - Langhe

https___www.agricolamarrone.com_wp-content_uploads_2019_09_agricola-marrone-hd-22-1600x1068 (1)

 

 

I Piemonte syns alperna som en ståtlig kuliss i norr under klara dagar. Alperna gör verkligen sitt till för det perfekta klimatet för vinodling. Här finns ett vackert böljande landskap för vin- och hasselnötsodlingar, lundar med tryffel gömt i jorden och massor av trivsel.

Vi har spetsat in oss på en del av Langhe – ett ljuvligt vinområde i Piemonte och sedan 2014 ett av UNESCO´s världsarv. Är du vinintresserad kanske området redan är välbekant med sina härliga viner på druvor såsom Nebbiolo, Barbera och Dolcetto.

I området trängs vinodlingar sida vid sida på sluttningarna av kullarna som omger byn. Här finns söta medeltida byar på toppen av nästan varje kulle i det vackra böljande landskapet.

Barolo är både namnet på en av världens mest kända viner och en by. Den kända ståtliga borgen innehåller ett sevärt vinmuseum och i och runt byn finns massor av möjligheter till vinprovning. Vi har fastnat för denna pärla och de omgivande byarna La Morra, Annunziata och Castiglione Falletto. Nu har vi även en vingård strax utanför Monforte d´ Alba!

HotelBarolo (2)

Hotel Barolo - bästa läget i Barolo

Pris per person från 5 950 kr

för 3 nätter

På Hotel Barolo bor du perfekt i populära vindistriktet Langhe, på vinmakaren Brezzas vingård mitt i Barolo by. Det böljande vinlandskapet har du utanför dörren, liksom byn med en rad vinbarer och restauranger och borgen Castello di Barolo i blickfånget.

piscina .

Agriturismo La Torricella

Pris per person från 5 950 kr

för 3 nätter

La Torricella drivs av en härlig familj som förutom vinproduktion, hotellrum, lägenheter och SPA också har en omtyckt restaurang. Gårdens läge på en höjd i området Sant Anna erbjuder strålande utsikt över två dalar, vandringsled strax intill och bara 3,5 km in till den mysiga lilla staden Monforte d’ Alba.

ny_poolvy_IMG_5875 - kopia

Casa Sobrero - episkt panoramaläge

Pris per person från 6 750 kr

för 4 nätter

I utkanten av den lilla medeltida byn Castiglione Falletti ligger den familjeägda vingården Sobrero. Relais Casa Sobrero vilar på en gammal husgrund från slutet av 1800-talet, vilken man ser spår av i frukostmatsalen men i övrigt är allt relativt nybyggt och hotellets inredning går i en modern avskalad italiensk stil. Minimum 4 nätter gäller här.

Vingårdsvandrare_LaMorra
_MG_4569

Arborina Relais - lyxa till det i La Morra

Pris per person från 9 650 kr

för 3 nätter

Vill du ha det lilla extra? Då är Arborina Relais perfekt. Här bor du i stilfulla rum och sviter med egen balkong eller terrass med gräsmatta och en fantastisk utsikt från panoramafönstren. Allt är inrett i en varm modern italiensk design som skapar en ombonad och lyxig känsla.

Borgen i kvälljsljus