Agriturismo Villa Palagetto

Agriturismo Villa Palagetto

torre 3
Poolvy_IMG_0676-scaled

Villa Palagetto är en gård med anor från 1400-talet, med ett alldeles eget medeltida torn som man faktiskt kan bo i. Gården består av flera byggnader men de två huvudbyggnaderna är Palagetto Torre som ligger överst och Palagetto di Sotto som ligger 100 meter längre ned i sluttningen. Däremellan går en flitigt använd trädgårdsgång, med vinodlingar på båda sidorna. I Palagettos vinmakeri och cantina, som ligger ca 1 km från vår agriturismo, får våra gäster prova gårdens trevliga viner tillsammans med en lunch.

Vid Palagetto Torre finns reception och den härliga poolen med fantastisk utsikt. Vid Palagetto di Sotto ligger frukostrum och restaurang med en härlig trädgårdsservering. Mellan dess två enheter går en flitigt använd 100 meters trädgårdsstig.

Pris per person: från 6 950 kr  

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum med dusch/wc
Måltider: 3 frukost, 1 lunch inkl. vin och en 3-rätters vingårdsmiddag inkl. husets egenproducerade vin.

Övrigt som ingår:
1 vinprovning i gårdens cantina och 1 vinprovning på en vingård i området.
Hyrbil i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Tillägg tillkommer på minilägenhetern i Torre Palagetto. Hör med oss om pris.

Flyg eller tågbiljetter bokar du själv.

Lägenhet i Torre
Camera-Trebbiano-2

Rummen som ingår i vårt grundpris ligger i Palagetto Sotto, den nedre byggnaden på gårdssluttningen. Här är stilen traditionellt toskansk och färgrik med gamla ståtliga skåp och andra rustika möbler. Alla olika utformade med en lantligt trivsam atmosfär.

De helt nyrenoverade minilägenheterna i Palagetto Torre går i en sober färgstil och helt nya möbler, alltså en modernare stil som smälter fint ihop med de medeltida stenväggarna. Dessa kan vara lämpliga för en familj eller två par som reser tillsammans och kan tänka sig dela bad/wc. Den spektakulära tornvåningen i tre plan har två egna ingångar och utsikt mot staden.

Avstånd till flygplats:
Florens ca 62 km
Pisa ca 78 km

Förutom att njuta vid poolen och utforska den berömda staden San Gimignano, kan vi rekommendera en tur med bilen till närbelägna småstäder och byar i den vidsträckta Val d’ Elsa-dalen. Landskapet är obeskrivligt vackert och det finns många tillfällen för ett fotostopp. Sevärda Volterra ligger ca 40 min västerut och Siena ca 50 min söderut. Önskar du veta mer om San Gimignanos historia, Volterra eller Siena, hjälper vi till med vi att boka en svensktalande guide.