Agriturismo Villa Palagetto

Agriturismo Villa Palagetto

torre 3
Poolvy_IMG_0676-scaled

Villa Palagetto är en gård med anor från 1400-talet, med ett alldeles eget medeltida torn som man faktiskt kan bo i. Gården består av flera byggnader men de två huvudbyggnaderna är Torre Palagetto som ligger överst och Palagetto di Sotto som ligger 100 meter längre ned i sluttningen. Däremellan går en flitigt använd trädgårdsgång, med vinodlingar på båda sidorna. I Palagettos vinmakeri och cantina, som ligger ca 1 km från vår agriturismo, får våra gäster prova gårdens trevliga viner tillsammans med en lunch.

Pris per person: från 6 250 kr  (från 1/6 2023)

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum med dusch/wc
Måltider: 3 frukost, 1 lunch inkl. vin och en 3-rätters vingårdsmiddag inkl. husets egenproducerade vin.

Övrigt som ingår:
1 vinprovning i gårdens cantina och 1 vinprovning på en vingård i området.
Hyrbil i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg eller tågbiljetter bokar du själv.

camera-sangimignano-la-limonaia-01_torre
VillaPalagetto_IMG_0748

Vid Torre Palagetto finns reception och den härliga poolen med fantastisk utsikt. Vid Palagetto di Sotto ligger frukostrum och restaurang med en härlig trädgårdsservering. Rum finns i båda dessa och fler byggnader i den lilla gårdsbyn. De är alla olika utformade med en typiskt toskansk lantligt trivsam atmosfär. Det finns också några lägenheter som kan vara lämpliga för en familj.

Avstånd till flygplats:
Florens ca 62 km
Pisa ca 78 km

Förutom att njuta vid poolen och utforska den berömda staden, kan vi rekommendera en tur med bilen till närbelägna småstäder och byar i den vidsträckta Val d’ Elsa-dalen. Landskapet är obeskrivligt vackert och det finns många tillfällen för ett fotostopp. Sevärda Volterra ligger ca 40 min västerut och Siena ca 50 min söderut. Önskar du veta mer om dessa städer hjälper vi till med vi att boka en svensktalande guide.