Cascina Amalia

gallery-servizi-01
gallery-camere-04

På Casina Amalia finns endast 6 rum, varav ett är lämpligt för den som vill ha tillgång till litet kök och egen ingång från trädgården. Rummen är möblerade i en färgstark piemontesisk stil och andas en fläkt av 1920-tal. Två av rummen har utsikt mot det oändligt böljande landskapet och tre av rummen har små balkonger mot trädgården.

I den mysiga trädgården finns en pool, ett flertal solstolar och parasoller runt om i den inhägnade trädgården. Under det stora mullbärsträdet är det mysigt att äta sin frukost eller bara njuta i skuggan med ett glas vin.

Vingården ligger i området Santa Anna, cirka 6 km från Montforte d’ Alba och granne med en annan av våra vingårdar, nämligen La Torricella. Att det inte finns egen restaurang på Amalia gör inte så mycket eftersom det finns fyra olika restauranger inom 15 minuters promenadavstånd. Den vingårdsmiddag som ingår i paketet intas i första hand på La Torricella ca 300 meter från Amalia.

 

Pris: från  7 250 kr/person 

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum med dusch/wc
Måltider: 3 frukost, 1 lunch inkl. vinprovning på en vingård i närbelägen by samt en 3-rätters middag på närbelägen vingård/restaurang inkl vin.

Övrigt som ingår:
En vinprovning av gårdens egna viner.
Hyrbil: FIAT 500 el. liknande i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg- eller tågresan bokar du själv.

gallery-camere- collazione
gallery-esterni-01

Vineriet ligger delvis under mark och är en modern anläggning som du når det direkt från trädgården. Amalia producerar åtta olika viner varav sju av dem görs på druvor som Nebbiolo, Barbera och Dolcetto. Ett vitt vin görs på den lokala druvan Rossese Bianco di Langa. Denna druva är mycket ovanlig och i området finns endast fem producenter som gör vin på den. En riktig raritet!

Fri parkering på den inhägnade gården och gratis WiFi.

Avstånd till flygplatser:
Turin ca 109 km
Genua ca 132 km
Milano ca 196 km

 

Att köra runt i Langhe för att ta in den böljande naturen med vinodlingar och hasselnötsodlingar är ett måste. Ett annat är att stanna till i de fantastiska gamla byarna, ofta på en bergstopp, strosa omkring, ta en kaffe eller lunch och njuta av atmosfären. I närområdet ligger bland andra Serralungha d' Alba, Castiglione Falletto och Diano d' Alba. Och så klart Montforte d' Alba som ligger närmst.

Missa inte vinmuseet WIMU i borgen i Barolo och utsikten från Piazza del Belvedere i La Morra.

Det finns mountainbikes att låna på Amalia eller så kan de hjälpa till med att beställa e-bikes om man vill få lite lättare cyklingsupplevlse. En vandringsled går direkt utanför tomten, så ta med bra skor!

gazebo_amalia
Lounge_Amalia
paviljongen_Amalia