Castello Vicchiomaggio

VM_esterni02 (2)
pool utsikt_VM_esterni03_1

Vinslottet Vicchiomaggio drivs av familjen Matta sedan 1962, men godset har anor från 1100-talet. Den äldsta byggnaden är tornet som är byggt på 1400-talet, ett försvarstorn som hade en viktig roll i striderna mellan Florens och Siena under medeltiden.

Man odlar klassiska vindruvssorter till sin Chianti Classico såsom Sangiovese, Canaiolo och Merlot och en hel del oliver till ljuvlig olja på ägorna. En rundvandring i vineriet är ett måste och du får naturligtvis prova slottets viner under den vinprovning som ingår i paketet.

Den härliga infinty poolen ger dig precis det där lilla extra för en fin avkopplande vistelse på detta mycket trevliga vinslott.

Pris per person från 8 950 kr  

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum m dusch/wc
Måltider: 3 Frukost, 1 lunch på närbelägen vingård inkl vin, 1 vingårdsmiddag inkl vin.

Övrigt som ingår:
1 vingårdsvisning med vinprovning samt en vinprovning på vingård i närheten.

Hyrbil i 3 dygn inkl. självriskeliminering & fri körsträcka (Fiat 500 eller liknande storlek). Hämtas på valfri flygplats.

Flyg eller tågbiljett bokar du själv.

View More: http://francesco-spighi.pass.us/studio-mori
Rad 177_IMG_5240

Här bor man antingen i slottsbyggnadens rum med litet pentry eller i luftiga ljusa sviter i den intilliggande byggnaden Canonica, som också inrymmer slottskyrkan.

Slottsresturangen är öppen för lunch dagligen och middagar tre dagar i veckan. Frukost och vingårdsmiddagen äter man i slottsrestaurangen.

Direkt vid avfarten upp till slottet möts man av vinbutiken där man smidigt kan stanna till för att köpa goda viner. Vägen upp till slottet slingrar sig mellan vinodlingarna. Snart tornar slottsbyggnaden upp sig med vineriet och vinkällaren direkt vid parkeringen.

Närheten till den trevliga orten Greve in Chianti 10 min med bil och Florens ligger 35 km norrut. Det centrala läget är bara en av många fördelar i detta exklusiva boende. Utsikten från poolen och renässansträdgården framför det mäktiga slottet är hänförande och ger ett underbart lugn. Vill man vara lite mer aktiv föreslår vi er att hyra cykel i Greve och ta sig upp på höjden väster om byn där det finns fina landsvägar att cykla på. Ett stopp för en fika eller lunch i den söta lilla byn Montefioralle, en knapp kilometer från Greve, rekommenderas.


Avstånd till flygplats:
Florens ca 35 km
Pisa ca 85 km