Charmig road trip i Toscana

Charmig road trip i Toscana.

Det finns så mycket att upptäcka i Toscana och bästa sättet är naturligtvis att bila runt. Toscana bjuder på böljande grön landsbygd med medeltida byar, borgar och vingårdar överallt.

Upptäck skillnaderna i de höglänta inlandsområden mot de bördiga slätterna innanför den etruskiska kusten, mellan Livorno och Piombino. Kör bland episka cypresskantade landsvägar och sväng ibland av från asfaltsvägarna och ta någon av de berömda "vita" vägarna, det vill säga de dammiga grusvägarna som leder till gömda små pärlor man aldrig hade hittat om min inte kör lite vilse 😉

Charmigt och rustikt, vänligt och välkomnande med hög mysfaktor överallt!
Intresserad? Då är denna turen något för dig!

montefioralle (1)

Vi lägger upp ett paket med sex övernattningar på tre olika platser i urval ur vårt sortiment av vingårdar utifrån dina önskemål.

Du bor två nätter på varje vingård vilket gör att du hinner uppleva massor. (2 + 2 + 2 nätter)

På alla tre orterna kommer du att få en vingårdsmiddag inklusive vin och en vinprovning, dessutom ingår frukostar.

Vill du lägga på ytterligare en natt här eller där går det utmärkt. Det ger mer utrymme för att hyra cyklar, vandra eller gå en matlagningskurs. Kanske passar du på att uppleva kulturpärlor som Volterra, Lucca, Siena eller Florens och i så fall behövs det en dag för det.

Paketet kan alltså varieras utifrån dina önskemål.
Till exempel bokar våra kunder gärna 3 + 3 nätter eller 2 + 4 nätter på två vingårdar. Allt i mån av plats.

Vill du kombinera två olika regioner, till exempel Toscana och Piemonte, går det bra. Tänk bara på att avsätta minst 5 timmar i restid mellan regionerna.

Rad 177_IMG_5240

I upplägget ingår 6 nätter med frukost, 3 vingårdsmiddagar med vin och 3 vinprovningar. Du bor på några av våra vingårdar från Monforte di Lucca i norr till etruskiska kusten i närheten av Piombino i söder.

Läs om våra vingårdar i Toscana här

 

Resa med egen bil:
Pris per person i dubbelrum: från 8 250 kr

Med hyrbil inkluderat:
Pris per person i dubbelrum: från 10 250 kr