Corteforte - rustik charm i Valpolicella

Vingården Corteforte fälten

Corteforte är en liten och något enklare vingård, mysig och genuin och med en muromgärdad lummig trädgård. Dessutom kan man skryta med ett eget medeltida torn som ett utropstecken i det lilla hotellet. Högst upp i tornet finns en terrass där man kan sola eller bara njuta av utsikten. Pool finns ej men det är nära till ett bassängbad strax utanför Fumane.

Kombinera gärna detta boendet 1-2 nätter med en annan av våra vingårdar i Norra Italien, t ex i Barolo 2-4 nätter. Då får du två kanonfina vinområden med lite längre reslängd.
Kontakta oss för prisförslag.

Avstånd till flygplats:
Verona ca 25 km
Bergamo ca 125 km

13673540335_8f73b7c857_o

Pris per person: från 6 950 kr 

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum med dusch/toalett
Måltider: Frukost 3 dagar, en vinprovningslunch på Enoteca di Valpolicella samt en 3-rätters middag inkl. vin

Övrigt som ingår:
Hyrbil: FIAT 500 el. liknande i 4 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg eller tågbiljetter bokar du själv.

Dubbelrum Corteforte

I tornet finns fyra charmiga dubbelrum med rustik inredning. Ganska branta trappor och ingen hiss. Ytterligare två dubbelrum, se bilden, finns i en angränsande byggnad och 300 meter från gården ligger villa Olivella med 2 dubbelrum samt kök och två badrum.

I samma byggnad som hotellet ligger en av Valpolicellas bästa restauranger, Enoteca della Valpolicella! Där äter du en enkel Italiensk frukost men också också den vinprovningslunch och middag som ingår i paketet.

vendemmia-2005-013-copia

Fumane är en av Valpolicellas tongivande vinbyar och som vinmakare är Corteforte välkända för sina fina viner. Det lilla frukosthotellet är perfekt som utgångspunkt för en upptäcktsresa till alla vingårdar i området med bland annat de goda Amaronevinerna. Ett bra alternativ för familjer eller vänner som reser ihop och som vill ha lite eget utrymme.

Området har mycket att erbjuda. Det tar bara 20-25 minuter med bil till både Gardasjön och Verona. Strax utanför Fumane börjar bergen resa sig och en utflykt till Grottorna i Fumane eller det vackra naturreservatet med sina vandringsstigar och vattenfall, Moline, ger fina naturupplevelser.