Fattoria Borgo La Torre

Fattoria Borgo La Torre

exteriör_gården_22
pool_borgolatorre

Gårdens placering på berget Cerruglios sluttning, bland vinodlingar och olivlundar, är verkligen ett plus. Redan när du kör in på gården ser du bergsbyns siluett som påminner om en dramatisk historia. Lugnet infinner sig dock omgående när gårdsporten har stängts bakom dig. Direkt till höger ligger hotelldelen med reception och en mycket omtyckt restaurang som serverar toskanska rätter.

Frukost serveras i en separat gårdsbyggnad som också används för olika arrangemang och större middagar. Trädgården har en stor lekyta som lämpar sig bra för bollspel, samt en rejäl pool och en jacuzzi.

Pris per person: från 6 950 kr 

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum med dusch/wc
Måltider: 3 frukost, 1 lunch med vin, vingårdsmiddag inkl vin

Övrigt som ingår:
1 vinprovning på Borgo La Torre samt 1 vinprovning på närbelägen vingård.

Hyrbil: FIAT 500 el. liknande storlek i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka.
Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg- eller tågresan bokar du själv.

dr_huvudbyggnad_RAF0728
restaurangen_RAF0576

Gårdens rum är bekväma och fräscha. Snygga badrum, bra sängar och AC. I en separat byggnad ligger vineriet, som du kommer att få besöka och några lägenheter som har en mer traditionellt rustik inredning. Gården är ingen stor producent, med sina 5 hektar, men här har man arbetat med vintillverkning sedan 1880-talet.

Avstånd:
15 kilometer till Lucca och Montecatini Terme,
30 km till Pisa
60 km till Florens
50 km till Viareggio

Förutom Florens och Lucca, som båda kräver sin tid, finns det en hel del annat trevligt att se och göra i närheten. En tur till termalbadorten Montecatini Terme och den trevliga lilla tågturen upp till Montecatini Alta, är ett måste. I grannbyn ligger Pinocchiomuseet, Fjärilshuset och den vackra trädgården på Villa Garzoni.

Sydost om Montecarlo ligger också nära den lilla staden Vinci där den berömde vetenskapsmannen Leonardo da Vinci kommer ifrån, räkna med 45 minuter till Vinci och besök gärna museet.