Fattoria di Cinciano - Nyhet i Val d' Elsa

webbanp_osterian
anpassad_pool2

På Fattoria di Cinciano, som nämndes i skrift första gången år 1126, känner man verkligen av historiens vingslag, även om många förändringar har skett på gården genom århundradena. Allt är varsamt uppdaterat till nutida bekvämligheter utan att tappa kontakten med gårdens historia.

Herrgårdsliknande Villa Zaballina har flera sällskapsrum varav ett har ett biljardbord, en terrasserad trädgård med skuggande träd, springbrunn och pool.  Här finns också den trevliga restaurangen Osteria 1126 som blir byns naturliga samlingsplats, ett litet kapell och den antika cypresskantade och kullerstensbelagda körvägen till gården. Och såklart vinbutik och produktionsutrymmen samt vinkällaren för lagring av vinerna.

 

Pris per person från 7 950 kr

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum m dusch/wc. Måltider: 3 Frukost, 1 lunch inkl. vin, 1 tre-rätters vingårdsmiddag inkl. vin.

Övrigt som ingår:
1 vingårdsvisning med vinprovning samt 1 vinprovning på en annan vingård i Chianti.

Hyrbil i 3 dygn (Fiat 500 eller liknande) inkl. självriskeliminering & fri körsträcka. Hämtas på valfri flygplats.

Flyg eller tågbiljett bokar du själv.

Mindre_Reception kapell_cinciano
webbanpassad_pool1_cinciano

Cinciano erbjuder rum både i huvudbyggnaden som i andra byggnader i gårdsbyn. Alla rum har privat dusch/wc och går i den rustikt toskanska stilen. På gårdsdelen Torre, som ligger 200 meter från villan och restaurangen, finns lägenheter och en pool med samma sagolika utsikt som vid villan.

Av gårdens 150 hektar mark är endast 24 hektar vinodlingar och här regerar druvan Sangiovese, vi är ju i Chianti Classico (!), och sex av gårdens åtta viner utgörs till 100% av just den druvan, även ett vitt och ett rosé! Olivodlingen utgörs av 40 hektar med 12 000 olivträd.

Avstånd till flygplats:

Pisa 90 km, ca 1timme och 15 minuter.
Florens 60 km, ca 1 timme

Gårdens läge är superbt för bilutflykter till klassiska städer såsom Florens ca 1 timme, Siena ca 30 minuter, San Gimignano och Castellina in Chianti når du på 25 minuter. Kör gärna runt i vackra Chianti Classico (mellan Siena och Florens) där finns massor av trevliga små städer och byar att utforska, och vingårdar att slinka in påför en extra vinprovning! Närmsta större ort är Poggibonsi, 10 minuter från Cinciano.

Florens ca 1 timme
Volterra 55 min
Siena 30 min
Certaldo 25 min
San Gimignano 25 min

Cinciano vägen fram