Fonterutoli

Castello di Fonterutoli

54 - Panoramica (2)
1-Fonterutoli Esterni
2-Fonterutoli Esterni

På denna välrenommerade vingård kan du verkligen känna historiens vingslag. Redan när familjen Mazzei köpte marken 1435 var det en historisk och strategisk plats. Här färdades många förbi mellan de stora städerna Florens och Siena, så markisinnan införde ett vandrarhem för resande och pilgrimer. Man byggde bostäder för gårdens lantarbetare med sina familjer, en kyrka och en slottsliknande villa.

Idag är det den 24e (!) generationen som producerar vin här i den lilla byn.

Osteria di Fonterutoli är gårdens restaurang och här intas även den rikliga frukosten. Det finns även en kombinerad bar och delikatessbutik, där man kan äta lunch eller bara ta ett glas vin eller en kaffe och goda bakverk.

Pris per person: från 8 450 kr  

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum m dusch/wc

Måltider: 3 frukost, 1 lunch inkl. vin och en fyrarätters vingårdsmiddag inkl gårdens vin

Övrigt som ingår:
1 vinprovning på gården och 1 vinprovning på en vingård i Chianti Classico-området.

Hyrbil: Fiat 500 eller liknande bil i 3 dygn, inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg eller tågresan bokar du själv.

17-Gialla Superior Camera
47-Colazione

Idag är många av lantarbetarnas inkvarteringsbyggnader anpassade till hotellrum och sviter, där den medeltida charmen och moderniteter samspelar på ett mycket behagfullt sätt. Här finns totalt 16 vackra rum och sviter med AC och privata badrum i fem olika byggnader. Alla rum är olika inredda i en toskansk lantstil med rustika möbler, takbjälkar och vackra textilier. Pool, hissar och balkonger finns inte i denna historiska miljö och till vissa rum kan det vara branta trappor.

Avstånd till flygplats:
Florens ca 56 km
Pisa ca 110 km

Avstånd till sevärda platser:
Siena 20 km
Volterra 50 km
San Gimignano 38 km
Castellina in Chianti 5 km
Panzano 18 km

Vingårdens produktionsavdelning, vineriet och vinkällare är modern och stor. Förutom vin produceras även grappa, olivolja och lavendelprodukter. Detta får du veta mer om under den vinprovning och rundtur som ingår i er vistelse här.

Från Fonterutoli har du trevliga utflyktsmöjligheter i alla riktningar. Varför inte en tur till Siena och de mjuka kullarna Crete Senesi, med sina cypressalléer? Besök de vackra städerna Volterra och San Gimignano och närmsta större by Castellina in Chianti.

Ett tips är att boka en svensktalande guide i Florens, Siena eller San Gimignano genom oss, det ger oerhört mycket mer till upplevelsen att få ta del av stadens historia.