Inför resan

Inför resan

Världen är föränderlig och mycket kan ske på kort tid. För bästa förberedelse av en trygg resa bör du alltid kolla upp vad som gäller dit du ska resa. Gå in på www.swedenabroad.se eller ladda ner appen UD Resklar. Där samlas aktuell information och vilka eventuella restriktioner som gäller. Sök dig fram till information om vilka restriktioner som finns för din vistelse och vad som gäller för inresa i Italien.

Kolla också upp så att ditt pass är giltigt och om du behöver visum.

Flyg: Flygresan till Italien bokar du själv. Det finns ett flertal internationella flygplatser att välja mellan och det mest smidiga är att hitta en direktflygförbindelse från Arlanda, Landvetter eller Kastrup. Med mellanlandning blir alternativen fler. Ska du till norra Italien, välj mellan Verona, Bergamo och Milano. För dig som ska till Piemonte (Barolo-området) är Turin och Genova bra alternativ. Till Toscana passar oftast Pisa, Florens och Bologna.

Tåg: Tågresa bokar du på egen hand. Det finns flera nätbaserade tjänster som hjälper till med tågbokning. Vill man ta tåget genom Europa är både Milano och Verona knutpunkter att sikta in sig på. Vi kan ha en hyrbil redo för dig när du kommer till din italienska tågstation. Här är en länk för dig som vill utforska tågnätet inom Italien: https://www.trenitalia.com/