Acetaia La Vedetta

Exteriör agriturismon m restaurang
Dr i Agriturismon

La Vedetta är en mysig agriturismo och vinägergård, acetaia, 2 km från byn Castevetro di Modena. Boendet vi bokar i första hand är de nya rummen i restaurangbyggnaden, en trappa upp. Hiss finns.

Det finns dessutom några rum i huvudbyggnaden, det vill säga villan där delar av familjen bor. De rummen passar bäst för sällskap som reser tillsammans då man delar ett litet kök och vardagsrum. Rummen har lite äldre stil och ligger två trappor upp utan hiss.

Trädgården är stor och med både soldränkta gräsmattor som skuggiga dungar och poolen med solsängar ligger nedanför huvudbyggnaden.

Pris: från 6 950 kr/person

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum med dusch/wc
Måltider: 3 Frukost, 1 lunch samt en 3-rätters middag inkl. lokalproducerat vin.

Övrigt som ingår:
En vinägerprovning på La Vedetta samt en vinprovning på närbelägen vingård.
Hyrbil: FIAT 500 el. liknande i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg- eller tågresan bokar du själv.

Lavedetta_acetaia_24
Morgon_vinodling

Familjen Venturellis filosofi beskrivs i ledorden:  Tålamod, omtänksamhet och passion! Det gäller hela din upplevelse och inte minst i köket. Här lagas all mat från grunden! Man hjälper varandra kollegialt genom att köpa till exempel lokalt vin och så många närproducerade ingredienser som möjligt från sina grannar. Restaurangen är mycket uppskattad.

Eftersom detta är en acetaia, en vinägergård på 7 hektar, så produceras inget vin, bara druvsaften till vinäger. Ett hantverk som finns på nästan varenda liten gård i området, med massor av tradition och tålamod, då Aceto Balsamico di Modena DOP har en minsta lagringstid på 12 år. Det är också vanligt att varje nyfött barn i familjen får sin egen vinägertunna som en investering för framtiden.

Här ingår en tur genom acetaians produktionsdel och lagringshemligheter och naturligtvis får du provsmaka de olika sorterna. Precis som med vin så avgörs smakerna av terroir, jordmån, vinodlingsläge, druvsorter och träet i lagringsfaten. Druvguld att använda på ost, kött eller på vaniljglassen!

Närmaste by är Castelvetro di Modena, ungefär 10 minuter från La Vedetta. Där finns ett trevligt torg uppe i den gamla delen av byn samt några restauranger. Det är inte långt till Maranello, Modena och Bologna heller. Och kanske vill du besöka Luciano Pavarottis hus, numera ett trevligt litet museum. De vackra omgivningarna bland kullarna bjuder in till upptäcktsfärder och att bara stanna till vid en trattoria eller kafé.

Vi rekommenderar att ni bokar till något av våra utflyktspaket i området för att få ut max av din korta vistelse här i Emilia. Läs mer här.

Avstånd flygplats:

Bologna 38 km (40 minuter)
Verona 122 km (drygt 1,2 timme)
Florens ca 120 km (drygt 1,2 timme)
Bergamo 200 km (2,5 timme)
Milano Linate 193 km (drygt 2 timmar)

La Vedetta_trädgård och villa_s_24
aceto_24_s
Agriturismo_LaVedetta_s_24