Le Quattro Terre

NYHET! Vingården Le Quattro Terre

4T esterno serale
4T locanda 4 U

På Le Quattro Terre har du vacker utsikt åt alla håll i det böljande vinbeklädda landskapet. Ursprungligen är detta en stor bondgårdsbyggnad som numera är varsamt restaurerad till ett hjärtligt och vackert vinhotell med 10 rum. Samtliga rum vetter mot norr och utsikt mot Berlucchis vingård på nästa kulle. Rummen har dusch/wc, King size sängar, AC och fritt wifi. Dessutom delar alla rum en stor terrass under tak där varje rum har sin sittplats och utsikt åt söder och trädgården.

Här möter du ett gott värdskap och ett boende med eleganta rum i en sober färgskala, takbjälkar och terrakottagolv i original. En elegant restaurang med valvtak och möjlighet att sitta utomhus och naturligtvis har de produktion av mousserande viner genom den klassiska metoden.

Pris per person från  7 250 kr

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum m dusch/wc
Måltider: 3 Frukost, 1 lunch inkl vin, 1 vingårdsmiddag inkl vin.

Övrigt som ingår:
1 vingårdsvisning med vinprovning samt 1 vinprovning på en närbelägen vingård i Franciacorta.

Hyrbil i 3 dygn inkl. självriskeliminering & fri körsträcka. Hämtas på valfri flygplats.

Flyg eller tågbiljett bokar du själv.

4T camera diurna U
4T 11-07 002

Trädgården vetter mot framsidan med sköna gräsmattor och skuggande trädgrupperingar vilket är skönt då det saknas pool. Det är bara en kilometer ner till Lago d’Iseo om du vill ta ett svalkande dopp i det kristallklara vattnet. Bougainvilleorna är många vilka vackert ramar in byggnaden och skapar färgprakt. Ett stort mullbärsträd är ett annat vackert inslag i miljön på ängen mellan hotellet och vinkällaren.

Gården drivs av tre bröder som har producerat vin i 15 år och som brinner för hållbarhet och att vinerna ska spegla platsens terroir. Sex olika mousserande viner produceras, alla med den klassiska metoden, det vill säga samma metod som i Champagne, med två jäsningar. Man producerar även två Curtefranca DOC-viner; ett stilla vitt och ett stilla rött.

Förutom att köra omkring och njuta av de vackra omgivningarna och alla vinodlingar är ett besök på ön Monte Isola ett måste. Iseosjön är otroligt vacker och kantas av många små fina byar. Vill man inte åka ut till ön så kanske det lockar att bila runt sjön eller att hyra cyklar i Iseo och cykla längs sjökanten på avsedda cykelvägar.

Är man shoppingsugen finns Franciacorta Village Outlet med massor av märkesvaror.

Avstånd till flygplats:

Bergamo knappt 30 km, 30 minuter på A4
Milano Linate, ca 70 km, ca 50-55 min.
Milano Malpensa, ca 110 km, 1.20
Verona airport, ca 85 km, ca 60 min.