Locanda dell' Aioncino

aioncino-5-550x330_locanda exterior
Locandas egen_restaurant-142-550x330

Charmerande Locanda dell' Aioncini är egentligen ingen vingård men är ”besläktat” med vinproducenten Biserno & Campo di Sasso (ägda av Antinori & Mannoni), vilket ligger 1,5 km längre upp på grusvägen. De producerar däremot sin egen förträffliga olivolja och har en utmärkt restaurang.

Denna fina lilla locanda har fyra fräscha dubbelrum och en härlig trädgård med utsikt över böljande vinodlingar. Den är trevligt beläget på "Strada del vino", mellan de två vinbyarna Bolgheri och Bibbona.

Locandan har ingen pool, men vill man ta ett dopp i Medelhavet ligger det bara 15 minuters bilresa bort.

För dig som är intresserad av "super tuscans":

Det är i detta område som världskända vingårdar som Ornellaia och Tenuta San Guido (Sassicaia) ligger. Även om just dessa är en aning svårtillgängliga, ligger andra vingårdar med högklassiga viner sida vid sida om dessa giganter, med samma jordmåner och grund-förutsättningar. En av de vinprovningar som ingår är på en vingård granne med Ornellaia. Vinprovning av områdets viner och Toscana som tema anordnas i locandans vinkällare och ingår i paketet.

 

Pris från 9 250 kr/person

I vårt pris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum m dusch/wc
Måltider: 3 frukost, 1 trerätters middag inkl. vin samt en lunch på en närbelägen mycket trevlig restaurang, omnämnd i Guide Michelin.

Övrigt som ingår:
1 vinprovning på Locanda samt en vinprovning på en vingård i området

Hyrbil: Fiat 500 eller liknande bil i 3 dygn, inkl. själriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på vald flygplats.

Flygresan bokar du själv.

Avstånd till flygplats:
Pisa  ca 70 km
Florens ca 120 km

aioncino-15c-550x330-bedroom
wine-cellar11-550x330_locanda

Ett måste när man är i detta område är att besöka vinbyarna Bolgheri och Bibbona. Små och mysiga med massor av vinbarer och restauranger. 

Bolgheri är ett ”ungt” vinområde som blev känt för sina exklusiva Super Tuscan-viner, som började produceras på 1970-talet. Här odlar man mest druvor som Merlot, Cabernet Savignon och Syrah med flera sorter. Stilen på dessa viner är alltså lite mer ”franska” i sin karaktär och många anses vara bland de finaste och dyraste i världen.

Ta gärna en utflykt till magnifika Volterra eller mysiga Castagneto Carducci. Det är fina områden att cykla runt i, med sina cypresskantade småvägar. Cyklar kan hyras och levereras till ditt boende.

Närmsta strand, Marina di Bibbona, når man på ca 15 minuter, så passa på att ta ett dopp och hitta någon trevlig fisk- och skaldjursrestaurang.

 

Vill du ha ett mer exklusivt boende i området?

Vingården Biserno har en exklusiv villa med fyra vackert inredda rum. En härlig trädgård, med vidsträckt utsikt ända ut till havet, omger villan. Här har du tillgång till pool, gott om skugga och olika trädgårdsrum som används för odling av blommor, frukt och örter. Villan ligger lugnt och tyst då det sällan kör några bilar förbi.

Gästerna på Villa Biserno äter frukost i villan och sin middag på Locanda dell' Aioncino. Önskar du mer information om boendet i Villa Biserno, kontakta oss för information och prisuppgifter.

 

 

Villa Biserno

 

 

S_bord i trädgården ovanifrån
S_Zucchiniblommor
S_skyltar