Allt började i Toscana!

Ett bestående minne från Italien för många år sedan, var utsikten från lägenheten vi hyrde, på en liten vingård i Toscana. Högt beläget med en betagande vy, som kändes i maggropen, bjöds vi på ett bedårande medeltida kloster i väster, böljande kullar med cypresser i söder och oändliga vinrader vart vi än såg.

”Vackrare än så här kan det inte bli”, tänkte vi och njöt av vårt hemtrevliga men ganska enkla boende för några nätter. Så startade vår passion och dröm om att få jobba med att förmedla boenden och upplevelser på italienska vingårdar. Nu, ett tjugotal år senare får vi göra just det.

Bo och Carina Jakobsson heter vi som driver Italienska Vingårdar.
Vi har båda lång erfarenhet av reseproduktion, reseförsäljning, hotell & konferens samt destinationsutveckling och event.

Bo: Jag har sedan tonåren varit både sport- och resetokig och den kombinationen ledde mig in i resebranschen där jag blev kvar. Nu har jag klivit av mitt tidigare arbete och ägnar mig åt den lilla vinkällaren, lite jordbruk (golf) och Italienska vingårdar.

Carina: Mitt reseintresse började vid tant Karins piano, där hon spelade och sjöng Birger Sjöbergs visa; ”Jag längtar till Italien, till Italiens sköna land". Citroner är därför alltid min sinnebild av Italien.
Ett stort intresse är mat och vin i kombination och jag är alltid på jakt efter upplevelser, gärna med natur, musik och kultur involverat. Arbetar också på uppdrag som affärs- och destinationsutvecklare.

För oss är goda kundrelationer, flexibla lösningar och att alltid att se möjligheter ledord. Det är det som är service och ett gott värdskap. Vi vill helt enkelt ge dig den bästa italienska vingårdsupplevelsen!

Vi samarbetar också med svenska guider/reseledare på plats i Italien som ger din vistelse ännu en dimension av kunskap och upplevelse. Perfekt för den mindre gruppen eller när du vill skämma bort dig extra mycket med en egen ciceron. Se några förslag under Aktiviteter och tips.

Välkommen att upptäcka Italien med oss!

 

Maila:  kontakt@italienskavingardar.se

bo@italienskavingardar.se Tel: 0738 051084

carina@italienskavingardar.se Tel: 0703 855485

 

oss