Opera02 Wine Resort

Opera02 terrass
Lobby_opera_LL

Opera02 Wine Relais’ 8 juniorsviter är på 35 m2 och har både en bred dubbelsäng och ett loft med en bäddsoffa, lämpliga för lite äldre barn. Rummen är rymliga och varje rum går i varsin färgskala. Rummen har bland annat fritt wifi, tv, minibar/kylskåp, toalettartiklar, badrock & tofflor och hårtork. På din egen insynsskyddade terrass med sittgrupp njuter du av den härliga utsikten över gröna kullar. Kommer du på hösten ger Lambruscodruvan dig ett färgsprakande skådespel, då löven skiftar färg i eldiga toner.

Opera02 har två restauranger med olika koncept, båda utmärkta, med sittplatser inne och på terrassen. Ett mindre spa/relax finns en trappa ner, med bastu och turkiskt bad och utgång till poolområdet med solsängar, sittgrupper och samma fina utsikt som från rummen.

Pris: från 7 950 kr/person

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i juniorsvit med dusch/wc
Måltider: 3 Frukost, 1 lunch samt en 3-rätters middag inkl. husets egenproducerade vin.

Övrigt som ingår:
En vin + vinägerprovning på Opera02 samt en vinprovning på närbelägen vingård.
Hyrbil: FIAT 500 el. liknande i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg- eller tågresan bokar du själv.

Rumsinteriör_junior suite_LL
Exteriör_Opera02_LL_24

Opera 02 är både en vingård och en vinägerproducent av ”det svarta guldet” Aceto Balsamico Tradizionale di Modena.  I ena änden av byggnaden intill hotellrummen ligger vinägertunnorna i rader i acteatian och på andra sidan restaurangerna, i källaren finns vineriet.

På de 45 hektaren vinodlingar växer naturligtvis den uråldriga druvan Lambrusco Garparossa men också Trebbiano di Mondena till vinägertillverkningen, samt Malbo Gentile.

Så på detta trevliga hotell ingår det en rundvandring i de båda produktionshallarna där guiden förklara processerna. Just vinägerprocessen är verkligen intressant att få höra mer om, du kommer bli förvånad! Det hela avslutas med en kombinerad provsmakning av vin och balsamico med lite tilltugg.

Ytterligare en vinprovning på en närliggande vingård ingår.

Lugnet är en av hotellets tillgångar, trevliga promenadstråk till närmsta by eller ut bland vinodlingarna. Några mountain-bike cyklar finns att hyra på gården. Längre ner i dalen i närheten av Po är det betydligt mer hetsigt med sina större byar och städer med mycket affärs- och produktionsverksamheter. Men är du nu i mat- och motordalen så tycker vi verkligen du ska boka på en av föreslagna utflykter med egen guide för matupplevelserna eller på egen hand med förbokade aktiviteter för sig med motorintresse. Läs mer här

Avstånd flygplats:

Bologna 39 km (40-45 minuter)
Verona 124 km (drygt 1,5 timme)
Florens ca 122 km (1,5 timme)
Bergamo 200 km (2,5 timme)
Milano Linate 193 km (drygt 2 timmar)