Podere Castel Merlo

Podere Castel Merlo - medeltida lombardisk lyx

main entrance_PCM

I utkanten av byn Villongo, bara 5 minuter från Lago d’ Iseos södra spets, ligger denna vingård och ”relais” av yppersta klass. Gården, som på medeltiden byggdes som en befästning, har på senare år varsamt renoverats och man har på ett föredömligt sätt lyckats skapa en harmonisk fusion mellan det moderna och det historiskt rustika. Salar med valv, öppna spisar och original fresker har restaurerats och ger en välkomnande inramning. Här pågår ständigt konstutställningar som en extra bonus.

Avstånd till flygplats:

Bergamo knappt 25 km, 20 minuter
Milano Linate, ca 70 km, ca 50-55 min.
Milano Malpensa, ca 110 km, 1.20
Verona, ca 90 km, ca 50 min.

31_kväll_pool_castel_PCB

Pris på förfrågan

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum m dusch/wc
Måltider: 3 Frukost, 1 lunch på närbelägen vingård inkl vin, 1 vingårdsmiddag inkl vin.

Övrigt som ingår:
Vingårdsvisning med vinprovning (i samband med vingårdsmiddagen) samt en vinprovning på en vingård i Franciacorta.
Hyrbil i 3 dygn inkl. självriskeliminering & fri körsträcka. Hämtas på valfri flygplats.

Flyg eller tågbiljett bokar du själv.

Dr_standard_rubrae_CPM_IMG_44623-500x333

Här finns totalt sju luftiga rum/sviter med sköna sängar från Hästens och enorma badrum beklädda med exklusiv Travertine marmor. Stilmässigt är rummen moderna i sin inredning och i några rum finns tre bäddar.

I trädgården finns pool och en skön plats för avkoppling. Restaurangen L’Etoile har höga ambitioner vilket inte är så konstigt då menyerna har arbetats fram minutiöst av Chef Davide Oldani, en av Milanos stjärnkockar. Den konceptuella närvaron av mästerkocken kommer märkas i varje rätt.

I castellets flygelbyggnad produceras röda, vita och roséviner, grappa, dessertvin, fyra olika sorter mousserande (naturligtvis gjorda utifrån den klassiska metoden) samt olivolja.

32_lounch_takmålningar_PCB

Byn Sarnico vid vackra Lago d´Iseo ligger bara 5 minuter från vingården. Sarnico erbjuder både shopping, barer och restauranger. Kör runt sjön och besök några av de mysiga byarna.
Missa inte att ta båten över till ön Monte Isola! Cykla längs sjön, ta ett dopp i det glasklara vattnet eller hyr en kajak. Naturreservatet Sebino, ett våtmarksområde nära sjön, lockar många djur- och naturintresserade turister.
Granne med sjön ligger vindistriktet Franciacorta, känt för att man producerar Italiens bästa mousserande viner. Franciacorta Village Outlet med kända italienska varumärken ligger 15 minuter från Sarnico. Ett annat måste, om man har tid, är att besöka Bergamos charmiga gamla stad Bergamo Alta.

53_frukostbuffe_PCM
8_utsikt_lago_PCM
45-pelargång_pool_PCM