Solive

NYHET! Agriturismo Solive

Solnedgång_Corte Franca_Solive_L
Vinmakeriet__L_24

Solive drivs av familjen Bariselli som har varit jordbrukare i området sedan 1898, i fem generationer! I mitten av 1970-talet hade man förvärvat mark för vinodling och nya vinstockar planterades. Agriturismo Solive byggdes 1997 och boendet ligger i samma byggnad som deras restaurang, som är mycket populär bland lokalbefolkningen. Traditionell vällagad mat som uppskattas av alla, stor som liten.  I restaurangen ser man ofta åldermannen i familjen övervaka affärerna och prata med gästerna.

Vineriet där vinproduktionen sker ligger på kullen Bellavista, fem minuter med bil. Det är en ståtlig byggnad som invigdes 2010 och här kommer din vinprovning av Ibarisei, gårdens mousserande viner, ske. Solive gör även stilla vita och röda viner som främst produceras för restaurangverksamheten.

Pris: från 7 250 kr/person

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum med dusch/wc
Måltider: 3 Frukost, 1 lunch samt en 3-rätters middag inkl. husets egenproducerade röda eller vita vin.

Övrigt som ingår:
En vinprovning på Ibarisei, Solives varumärke för sina mousserande viner, samt en vinprovning på närbelägen vingård.
Hyrbil: FIAT 500 el. liknande i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg- eller tågresan bokar du själv.

Innergården_Solive_L_2024
Dr_Solive_L
Entre restaurang_Solive_L_2024

Rummen är traditionella, fräscha och trevliga. Två rum delar en balkong, perfekt för två par som reser tillsammans.  Två familjelägenheter med två rum och köksavdelning, samt gemensam altan, finns för dem som önskar lite större utrymme. Utanför restaurangen finns trevliga terrasser under tak som bidrar till trivseln. Liten trädgård med gräsmatta.

Boendet saknar pool och då är det bra att veta att det tar max 15 minuter att köra ner till Iseosjön. Där går det fint att bada på flera ställen. Lago d’Iseo har ett kristallklart och fiskrikt vatten. Missa inte att beställa fisk från sjön till lunch, det brukar finnas på menyerna i området.

Ett trevligt tips är att köra runt sjön och stanna här och där på vägen för att njuta av små mysiga byar, restauranger och kanske ett dopp i det klara friska vattnet. Och man får absolut inte missa att åka ut till ön Monte Isola. Båtar går från flera platser och det tar bara 10 minuter. Strosa runt och ta en kaffe eller en läskande dryck och njut av den vackra omgivningen. Vill du utmana dig lite så kan man vandra upp till kyrkan på toppen av berget eller hyra en cykel.

Avstånd till flygplats:

Bergamo knappt 30 km, 30 minuter på A4
Milano Linate, ca 70 km, ca 50-55 min.
Milano Malpensa, ca 110 km, 1.20
Verona airport, ca 85 km, ca 60 min.