Våra vingårdar Veneto

verona

 

Regionerna Veneto och Lombardiet är grannar i norra Italien. Här ligger vackra sjöar, höga bergsmassiv och vinodlingar i massor. Du är i vinvärldens himmel om du gillar viner som Amarone, Valpolicella, Soave eller Bardolino.

Veneto är en stor region som sträcker sig långt upp i alpmassivet och har som huvudort Venedig vid Adriatiska havet. I regionen Veneto ligger också vackra Verona, en kulturstad av rang, med bland annat den imponerande romerska amfiteatern mitt i stan; Arena di Verona.

Vindistriktet Valpolicella sträcker sig från Verona och nästan fram till Gardasjön i väster där Bardolino tar över. Rakt öster om Verona hittar man Soave som inte bör missas på en tur till Venedig.

Vi har alltså koncentrerat oss på Valpolicella som du hittar väster om Verona. Vingården Corte San Mattia ligger högt och vackert beläget i Veronas norra utkant och i den lilla vinbyn Fumane, mitt i Valpolicella, hittar ni vingårdarna Corteforte och Costa Degli Ulivi. Här har ni tre rustika boenden med familjekänsla i värdskapet.

Välkommen till en liten naggande god del av Veneto!

egen_kvällsbild_CSM

Corte San Mattia – med utsikt över Verona

Pris per person: från 6 950 kr

för 3 nätter

Med ett betagande läge på en bergssluttning ligger Corte San Mattia, och nedanför ligger Verona stad. Utsikten från Corte San Mattias trädgård är något helt unikt och otroligt vackert! Frukost och middag intas från restaurangens terrass där vartenda bord har denna strålande utsikt.

Casa-colonica-facciata-1536x1152

Costa Degli Ulivi – i hjärtat av Valpolicella

Pris per person: från 6 950 kr

för 3 nätter

Trivsamt och familjärt – det är vanliga omdömen om utmärkta vingården Costa Degli Ulivi. Restaurangen serverar delikata rätter med mycket kärlek och tradition från området. Passa på att gå en matlagningskurs! Värdparet Luciana och Georgio och deras dotter Chiara kommer se till så att ni trivs.

IMG_6200_1

Corteforte – rustik charm i Valpolicella

Pris per person: från 6 950 kr

för 3 nätter

Denna mysiga lilla vingård ligger i orten Fumane mitt i Valpolicella. Gården ligger i byn och ändå mitt bland vinfält. Här låg på 1400-talet ett fort och idag är det enda kvarvarande tornet del av gården. I detta torn ligger fyra vackert inredda dubbelrum med dusch/wc. En klart annorlunda och mysig hotellbyggnad.