Vingården Pieve de´ Pitti

pieve pool

Pieve de' Pitti är lugnet självt! Vackert beläget med en hänförande utsikt samt en smula avskilt, på en kulle med vackra omgivningar. Så för dig som vill landa i ett lantligt lugn är detta ett perfekt alternativ. Vingårdsmiddagen avnjuts under parasollerna i trädgården och maten har mamma Ida lagat. Vill du kan du i förväg boka in en matlagningskurs med henne!

Gårdens egenproducerade viner, grappa, vinäger och olivolja ger dig fina smakupplevelser. Detta är både ett privat hem och ett B&B. Den drivs av en familj, där mamma Ida står för hotellskötsel, matlagning och festarrangemang, pappa Sergio ansvarar för försäljning av gårdens viner och olivolja samt sköter mycket av gårdens underhåll. Dottern Caterina är den skickliga vin- och olivoljeproducenten.

Porten PdP

Priser per person:  från 7 650 kr

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum med dusch/wc i anslutning till rummet.
Måltider: 3 Frukost samt en 3-rätters middag inkl. husets egenproducerade vin.

Det ingår även en härlig vingårdsvandring med vinprovning och lättare lunch på gården samt 1 vinprovning på en vingård i området.
Hyrbil: FIAT 500 el. liknande i 3 dygn inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.

Flyg eller tågbiljetter bokar du själv.

pievedepitti_dalia5-800x600

På denna gård finns fem rum i gårdsvillan men även några lägenheter i de separata byggnaden Il Poggetto, ca 400 meter längre ner i backen, där en pool tillhör lägenhetshuset. Allt boende har individuellt inredda rum med färg- och materialval i olika stilar. Rummen i villan har dusch/wc i eller i anslutning till rummet och ett par rum delar på ett badrum. Här finns en stor trädgård med härlig pool för varma dagar under Toscanas sol. AC finns inte. Närmsta byar ligger 3-5 km från villan. Ett charmigt och personligt boende!

Avstånd till flygplats:
Pisa ca 41 km
Florens ca 90 km

Vy mot cypressvägen

I villans lummiga trädgård ligger The Lemon House. Det är inte ett orangeri som man skulle kunna tro, utan en vacker stenbyggnad med stora välvda fönster som brukas för fester, vinprovningar för större sällskap, bröllop eller som konferenslokal.
Familjen hjälper gärna till med hyra av e-cyklar och packar en pick-nick korg för en upptäcktsfärd. Rekommenderar att köra de 6 km till Lajatico där Andrea Bocelli varje sommar håller konsert i sitt Teatro del Silenzio, en utomhusscen med det vackra landskapet som fondvägg. Ta gärna en utflykt till Volterra eller San Gimignano eller varför inte köra ner till Bolgheri för att smaka en helt annan vinstil!