Vinslottet Castello di Gabbiano

Trappan grusplanen utsikt Gabbiano

Gå uppför trappan, genom grinden och upp mot slottets stora port. När du vänder dig om ser du hur långt som helst. Det fyrlängade slottet, som har anor från 1100-talet, ligger på en höjd med storslagen utsikt över Val di Pesa-dalen,15 km söder om Florens. Njut och relaxa vid den avskilda pool-avdelningen i trädgården. Under slottet ligger den enorma vinkällaren och en vinshopp finns också. Restaurangen Il Cavaliere ligger bakom slottsträdgården i en rustik stenbyggnad med en härlig terrass för att kunna äta under parasollens skugga.

Rest Gabbiano Il cavalliere

Pris per person från 9 250 kr

I vårt grundpris ingår:
Boende: 3 nätter i dubbelrum m dusch/wc
Måltider: 3 frukost, 1 lunch och en fyrarätters vinslottsmiddag inkl vin

Övrigt som ingår:
1 vinprovning på slottet och 1 vinprovning på en vingård i området.
Hyrbil: Fiat 500 eller liknande bil i 3 dygn, inkl. självriskeliminering och fri körsträcka. Hämtas och lämnas på valfri flygplats.
Flyg eller tågresan bokar du själv.

Standard_Azalea[1]

I slottets finns 11 stilfulla dubbelrum och sviter (mot tillägg). Alla rum är rymliga och individuellt inredda, har AC, fri WiFi, minibar och dusch/wc på rummet. Frukosten intas i den lummiga trädgården eller i frukostrummet som ligger intill den stora salongen med flygel och sittgrupp. Ett boende med hög klass när du vill fira lite extra.

200 meter nedanför slottet ligger en mindre gård med några lägenheter. Perfekt för exempelvis par som reser ihop och vill ha ett litet kök och ett sällskapsrum, men som ändå vill ha hela hotell- servicen med frukost och tillgång till slottsträdgård med pool. Hör med oss om detta alternativ. Säljs som vingårdspaket, inte som enbart lägenhetsboende utan mat.

Avstånd till flygplats:
Florens ca 35 km
Pisa ca 85 km

Castello_di_Gabbiano_vineyards[1]

Dalen Val di Pesa sydväst om Florens är naturskön del av Chianti med både mjuka böljande vingårdskullar och skogsdungar. Vill man kombinera det lantligt lyxiga med att upptäcka det historiska Florens är Castello di Gabbiano en bra utgångspunkt. Boka gärna in en guidad tur i Florens med vår guide Bodil eller en smakvandring i Greve med Lena. Ett annat måste, är att besöka närbelägna byar såsom Greve in Chianti med sitt livliga torg och den lilla medeltida byn Montefioralle strax intill. Ett tips är att hyra cyklar och sedan på lugna högt belägna vägar cykla från Gabbiano till Montefioralle eller till Panzano. Gör gärna besök på andra vingårdar i området runt Greve in Chianti.